Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Novembrī sāks izmaksāt ES atbalsta avansu lauksaimniekiem

Lai mazinātu finansiālās grūtības un naudas plūsmas problēmas, ko rada nelabvēlīgā situācija piena tirgū, Lauku atbalsta dienests (LAD) pāris mēnešus ātrāk, nekā ierasts, lauksaimniekiem sāks izmaksāt vienotā platības maksājuma avansu 70% apmērā.

Kā aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrijā, sākot ar 15.novembri, LAD sāks arī maksājuma par apgabaliem ar dabas vai citiem specifiskiem ierobežojumiem avansa izmaksu 85% apmērā par 2015.gada iesniegumiem.

Savukārt, sākot ar šā gada 1.decembri, LAD sāks saistītā atbalsta par slaucamām govīm izmaksu pilnā apmērā lauksaimniekiem, kuri izpilda visus atbilstības nosacījumus.

Pārējo tiešo maksājumu izmaksu plānots veikt 2016.gada pirmajā ceturksnī.

Zemkopības ministrija atkārtoti informē, ka avansa maksājumus nevarēs piešķirt gadījumos, ja nebūs saņemtas atbildes uz LAD vēstulēm un nebūs atrisinātas strīdus situācijas saistībā ar platību pārdeklarēšanu un dubultas deklarēšanas gadījumiem.

Kā ziņots, vienotajam platības maksājumam var pieteikt ikvienu lauksaimniecības zemes hektāru, kas ir labā lauksaimniecības un vides stāvoklī. Minimālajai kopējai platībai ir jābūt vienam hektāram un viena lauka platībai - vismaz 0,3 hektāriem. Atbalsta provizoriskā likme ir 58 eiro par hektāru, bet zaļināšanas maksājuma provizoriskā likme ir 34 eiro.

Plānots, ka atbalstam pieteiksies aptuveni 18 000 lauksaimnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas