Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

NVD tomēr nepalielinās samaksu ārstam par pacienta atkārtotu apmeklējumu vienas slimošanas laikā

Nacionālais veselības dienests (NVD) par mēnesi ilgu vienas saslimšanas gadījuma ārstēšanas periodu jeb epizodi ambulatorās aprūpes ārstam tomēr nepaaugstinās samaksu, ja šajā laikā pacients viņu apmeklējis vairākas reizes, aģentūrai LETA pastāstīja dienesta pārstāve Evija Štālberga.

Pēc viņas paustā, veicot sekundārās ambulatorās veselības aprūpes izvērtējumu par 2017.gadu, NVD secināja, ka apmeklējumu skaits tikai minimāli pārsniedz aprūpes epizožu skaitu, proti, kopējais koeficients ir 1,10 apmeklējumu uz aprūpes epizodi.

Štālberga norādīja, ka tas nozīmē, ka vairākums šo pacientu ārstu mēneša laikā apmeklē vienu reizi un pakalpojuma tarifs jau šobrīd sedz pakalpojuma sniegšanas izmaksas, līdz ar to nav nepieciešams pārrēķināt aprūpes epizodes tarifus.

Iepriekš NVD pārstāve Olga Andrejevska pieļāva, ka ar mēnesi ilgu vienas saslimšanas epizodi ambulatorās aprūpes ārstam varētu paaugstināt samaksu, ja šajā laikā pacients viņu apmeklējis vairākas reizes.

Andrejevska skaidroja, ka patlaban ārsts par ambulatorās aprūpes epizodi, kas ilgst 30 dienas, saņem vienreizēju samaksu, kaut arī pacients pie viņa var vērsties vairākas reizes.

Šāda kārtība satraukusi Slimnīcu biedrības pārstāvjus. Biedrības priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs aģentūrai LETA pauda, ka ārstiem par vienu pacienta aprūpes epizodi, kas var ilgt pat mēnesi un kur pacients var vērsties pie ārsta pat desmit reizes, mediķim samaksā tikai par vienu reizi. Šī nepilnība, pēc Slimnīcu biedrības aprēķiniem, ārstam šogad nenodrošinās kopējo darba samaksas pieaugumu līdz 1125 eiro. "Nevar būt tā, ka ārsts pacientu ārstē veselu mēnesi, bet viņam samaksā tikai vienu reizi," norādīja biedrības priekšsēdētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas