Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

NVD: Uzlabojas ģimenes ārstu prakšu sniegto pakalpojumu kvalitāte

Veikta ikgadējā ģimenes ārstu darbības novērtēšana atbilstoši valstī noteiktajiem darba kvalitātes kritērijiem par darbu 2017. gadā. Izvērtējot 1267 ģimenes ārstu darbu, secināts, ka ģimenes ārstu skaits, kuri izpilda vairākus kvalitātes kritērijus, ar katru gadu pieaug, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

Ja 2013. gadā, kad šādi kritēriji tika ieviesti, vien 18 ģimenes ārsti spēja izpildīt 10 un vairāk no kopumā 13 kvalitātes kritērijiem, tad 2016. gadā to paveica jau gandrīz 120 ģimenes ārsti, bet pagājušajā gadā – 142 ģimenes ārsti. Tādējādi ģimenes ārsti ne vien nodrošina pacientiem iespējami labāku veselības profilaksi un medicīnisko aprūpi, bet arī sasniedz labākus sava darba novērtējuma rezultātus un saņem lielāka apmēra piemaksu.

Labākos 2017. gada rezultātus, izpildot visus kvalitātes kritērijus, valstī sasnieguši 15 ģimenes ārsti: Hedviga Kronberga un Jolanta Martinsone-Bičevska (Rīgā), Aina Braķe (Ērgļos), Modrīte Silavniece (Balvos), Anita Šnikvalde (Alūksnē), Inga Nātra (Valkā), Vija Zvaigzneskalne (Tukumā un Engurē), Dace Cābele (Liepājā), Dzidra Trumpika (Rucavā), Vija Sniedziņa (Talsos), Ainis Dzalbs (Staļģenē), Inese Lejniece (Pļaviņās un Vietalvā), Ērika Borisova un Inita Žunna (Jelgavā), Iveta Čivkule (Naujenes pagastā).

Informācija par visu ģimenes ārstu izpildīto darba kvalitātes kritēriju skaitu ir pieejama NVD mājaslapā. Tika vērtēts to ģimenes ārstu darbs, kuri pagājušajā gadā snieguši valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, pilnu gadu bijuši līgumattiecībās ar NVD un nav tikuši aizvietoti. Ar noteiktajiem kvalitātes kritērijiem tiek vērtētas noteiktas ģimenes ārsta prakses darbības jomas, bet ne viss prakses sniegtais pakalpojumu klāsts, norāda NVD.

Darba kvalitātes maksājums ir daļa no kopējā valsts finansējuma, ko ģimenes ārsti saņem prakses darbības nodrošināšanai un valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai.

Ikgadējās ģimenes ārstu darbības novērtēšanas ietvaros tiek vērtēti šādi kvalitātes kritēriji: profilakses īstenošana; bērnu aprūpe; hronisko pacientu aprūpe; ģimenes ārsta veikto manipulāciju daudzveidība; praksē reģistrēto pacientu dalība valsts organizētajās vēža agrīnās diagnostikas pārbaudēs; Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izsaukumu skaits pie ģimenes ārsta pacientiem ar noteiktām diagnozēm, ja izsaukuma rezultātā pacients nav ticis pārvests uz slimnīcu u.c.

Top komentāri

pakalpojumi
p
Ģimenes ārstu darba kavalitāte visu laiku ir laba un teicama. To nevar teikt par NVD un Čakšas piedāvāto e-veselību – jāgaida stundām kamēr tā sāks strādāt!
Ķīps
Bet vai jūs dzīvē jūtat, ka jūs dzīvē veselības aizsardzība ir uzlabojusies? 200 miljoni tika izdoti, bet , kur ir redzams rezultāts? Dakteri vairs neņem kukuļus, Rindas ir mazākas? Siatēma radīja sistēmu rindu apiešanai, tā pagarinot rindas garumu, tiem kas nav sistēmas uzmanības objekti (Kāpēc diabēta slimniekiem jāstāv garākā rindā, kā slimnieks, cieš no tā, ka ir slimns, nevis no tā ar ko ir slims. Kāpēc tagad hepatīta slimnieks tagad tiek represēts, noliekot viņu rindā iz vēža slimnieka? Nauda tika ielieta caurā sietā, un vienīgais arguments mediķiem (keriem), ir tas ka tās ir par maz. Dodiet vēl! Ko es jūtu no tiem 200 miljoniem? Rindas īsākas, serviss labāks, kvalitāte uzlabojusies? Nekas no tā! Es domāju, ka medicīnas automašīnai vispirms būtu jāsalabo caurā bāka, nevis jālemj un jālej tajā benzīns, lai tā kaut drusku kustētos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas