Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

OECD par nedēļu atlikusi atzinuma sniegšanu par Latviju

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) par nedēļu atlikusi atzinuma sniegšanu par Latvijas paveikto, apkarojot kukuļošanu starptautiskajos finanšu darījumos. To LNT Ziņām atklāja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība), kura vadībā trešdien Parīzē notika tikšanās ar organizācijas pārstāvjiem.

Lai gan atzinuma sniegšanas atlikšana ministru dara uzmanīgu, viņš pagaidām atturas prognozēt, vai tas ir signāls, ka var aizkavēties arī Latvijas uzņemšana organizācijā, kas tiek saukta par pasaules attīstītāko valstu klubu.

Šodien tās pārstāvji tika iepazīstināti ar paveikto, reformējot valsts uzņēmumu pārvaldību. Tā ir pēdējā joma, kurā tiek vērtēta Latvijas atbilstība organizācijas prasībām. Atzinums gaidāms pēc divām nedēļām, kas arī noslēgs iestāšanās tehniskās sarunas.

“Šis process pāriet jaunā fāzē, kad valstis lems politiskā procesā par Latvijas uzņemšanu. Šajā brīdī man nav nedz pozitīva, nedz negatīva signāla, ka varētu tikt pagarināts šis process vai atlikt,” komentēja Ašeradens.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) varbūtību, ka Latvijas uzņemšana OECD nenotiks šovasar, kā cerēts, iepriekš novērtējis ar 50 pret 50. Savukārt šodien ĀM paziņoja, ka Latvijas iestāšanās process Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) pašlaik ir noslēguma posmā, tā pēc Parīzē notikušās OECD Korporatīvās pārvaldības komitejas sanāksmes, kurā tika vērtēts Latvijas sasniegtais progress.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas