Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ogres novada pagastu bāriņtiesā nekvalificētie darbinieki nomainīti

Ogres novada pagastu bāriņtiesā darbinieki, kuriem nav bijis atbilstošas kvalifikācijas, nomainīti šā gada pavasarī, aģentūru LETA informēja Ogres novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Nikolajs Sapožņikovs.

Gada pirmajā pusē pašvaldībā tika saņemta informācija par bāriņtiesas darbinieku neatbilstošu kvalifikāciju, un viņi tika nomainīti. Pašvaldība bija izsludinājusi konkursu, kurā piedalījās kandidāti ne tikai no Ogres, bet arī, piemēram, no Jūrmalas un citām vietām.

Ogres novada pašvaldība jaunu informāciju par nepieciešamību izvērtēt Ogres novada pagastu bāriņtiesas darbinieku atbilstību amatiem nav saņēmusi.

Sapožņikovs pastāstīja, ka pēdējo reizi jautājumi par bāriņtiesu tika aktualizēti pavasarī. Novada jauno bāriņtiesu izveidoja pērn novembrī, apvienojot Suntažu, Taurupes un Madlienas bāriņtiesas vienā - Ogres novada pagastu bāriņtiesā ar centru Madlienā.

"Šobrīd jaunā bāriņtiesa cenšas strādāt atbilstoši visiem normatīvajiem aktiem. Katrā ziņā mums šobrīd nav ne aktualizēts, ne aktuāls jautājums par nepieciešamu izvērtēt bāriņtiesas darbinieku atbilstību amatiem," uzskata Sapožņikovs.

Jau ziņots, ka izvērtēt bāriņtiesu darbinieku atbilstību amatiem lūgts Ropažu, Ikšķiles, Vecpiebalgas, Ogres un Aizputes novadu domēm, aģentūrai LETA atklāja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bāriņtiesu un audžuģimeņu departamenta direktore Valentīna Gluščenko.

VBTAI pārstāve pastāstīja, ka pie Ropažu novada domes par Ropažu novada bāriņtiesu VBTAI šogad vērsusies jau divreiz. Pie Ogres novada domes inspekcija vērsusies par Ogres novada pagastu bāriņtiesu, bet pie Aizputes novada domes VBTAI vērsusies par divām tās bāriņtiesām - Aizputes bāriņtiesu un Kalvenes bāriņtiesu.

Gluščenko stāstīja, ka iemesli, kāpēc VBTAI vērsusies pie novadu domēm, ir dažādi. "Ir bāriņtiesas, kur kādas konkrētas lietas kontekstā ir lūgts izvērtēt, un ir bāriņtiesas, kurām pēc atkārtotām VBTAI kompleksajām pārbaudēm nav novēroti uzlabojumi," sacīja Gluščenko.

Viņa minēja, ka pēc atkārtotām pārbaudēm uzlabojumi nav konstatēti Vecpiebalgas novada bāriņtiesā. Šīs bāriņtiesas darbinieku darbu lūgts izvērtēt arī iepriekš, tomēr tad pienākusi atbilde, ka iestādes vadītāja var turpināt darbu.

Gluščenko arī skaidroja, ka vēršanās pie pašvaldības ir VBTAI vienīgais instruments, kā izvērtēt bāriņtiesu darbinieku atbilstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas