Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ogres pašvaldībai no ERAF atvēlēs 1,11 miljonus eiro plūdu risku novēršanai

Lai novērstu plūdu un krasta erozijas riskus Ogres pašvaldībā, no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem šogad ir plānots atvēlēt 1 114 221 eiro.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir sagatavojusi noteikumu projektu atbalsta mērķa Novērst plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu pilsētu teritorijās pirmajai projektu iesniegšanas kārtai. Pirmajā kārtā projektu gan varēs iesniegt tikai Ogres pašvaldība, kur nepieciešami neatliekami darbi plūdu un krasta erozijas risku novēršanai.

Kopējais attiecināmais finansējums būs 1 310 848 eiro apmērā, no kuriem 85% būs ERAF finansējums, bet 15% jeb 196 627 eiro - Ogres pašvaldības līdzfinansējums.

Ogres pašvaldībai projekts ir jāīsteno līdz šā gada beigām.

VARAM skaidro, ka 2013.gadā pavasara plūdu laikā tika pārrauts Ogres upes aizsargdambis pilsētas centrālajā daļā, kas radīja postošas sekas plūdu riska teritorijā - tika apdraudēta iedzīvotāju drošība, kā arī nodarīts kaitējums infrastruktūrai un plūdu teritorijā esošajiem īpašumiem. Ogres upes aizsargdambja rekonstrukcija ir neatliekams darbs, kas nevar gaidīt 2016.gadu, uzsver ministrija.

Lai gan patlaban ir izveidots grunts uzbērums pagaidu aizsargdambim ap Ogres upi, tas nepilda pilnvērtīga dambja funkcijas. Tāpēc tikai pilnīga projekta realizācija garantēs pretapplūšanu un nodrošinās Ogres upes aizsargdambja funkcijas posmā no Norupītes līdz Rūpniecības ielai. Šāda situācija ir drauds katrā plūdu gadījumā.

Novēršot kanalizācijas sistēmu pārplūšanu un piesārņojuma nokļūšanu gruntsūdeņos un virszemes ūdensobjektā, tiks novērsti vides piesārņojuma riski un līdz ar to arī draudi 6000 iedzīvotāju veselībai, kā arī iedzīvotāju mājokļiem, norāda ministrija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas