Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ornitologi stāstīs par stārķiem

Piektdien Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) sniegs provizoriskos secinājumus un vērojumus par 7.starptautisko balto stārķu ligzdu uzskaiti, informē LETA.

Pasākums notiks plkst.11 Latvenergo administrācijas ēkā Pulkveža Brieža ielā 12, Rīgā.

Par sadarbību ar LOB četru gadu laikā stāstīs Latvenergo ražošanas direktors Māris Kuņickis, par balto stārķu izpēti un darbinieku līdzdalību monitoringā informēs Latvenergo vides un darba aizsardzības direktore Irēna Upzare, bet ar šā gada pētījuma rezultātiem un provizoriskajiem starptautiskā monitoringa secinājumiem iepazīstinās LOB pārstāve Māra Janaus.

Jau ziņots, ka līdz šā gada augustam entuziastiem izdevies uzskaitīt aptuveni pusi balto stārķu ligzdu Latvijā, aģentūru LETA informēja Latvijas Ornitoloģijas biedrībā (LOB).

Iedzīvotāji bija aicināti visu vasaru ziņot par baltā stārķa ligzdām un tajās esošajiem mazuļiem. LOB šādā veidā ir ieguvusi ziņas par vairāk nekā 5500 baltā stārķa ligzdām, kas varētu būt apmēram puse no kopējā ligzdu skaita Latvijā. Īpaši daudz balto stārķu ligzdu ir novērots Kurzemē ap Tukumu, Kuldīgu, kā arī Zemgalē ap Dobeli un Vidzemē ap Cēsīm, kā arī posmā starp Valmieru un Valku. Latgalē daudz novērojumu ir no Rēzeknes un Ludzas apkārtnes.

Stārķu ligzdu uzskaite notiek, īstenojot Eiropas nozīmes vides izpētes projektu. Uzskaites mērķis ir iegūt informāciju par iespējami vairāk Latvijas balto stārķu ligzdu. Sākotnēji iedzīvotājiem ir jāievada dati par novēroto ligzdu, bet jūlijā šī ligzda būs jāapmeklē atkārtoti, lai ziņotu par ligzdošanas sekmēm.

Kā norāda Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Latviju var dēvēt par balto stārķu zemi, jo šeit ir dzimtene aptuveni 4,5% no visiem pasaulē sastopamajiem stārķiem. Latvijā ir arī viens no augstākajiem svēteļu ligzdu blīvumiem pasaulē - 17 ligzdas uz 100 kvadrātkilometriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas