Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ozoliņu pārsteidzis cilvēku negatīvisms pēc lēmuma doties politikā

Leģendārais Latvijas hokejists Sandis Ozoliņš (41), kurš šopavasar noslēdza karjeru, pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tomēr no Einara Repšes vadītās kustības Latvijas attīstībai saraksta nekandidēs Saeimas vēlēšanās. Pirmdien intervijā LTV _Rīta Panorāmai _Ozoliņš atzīst - šādu lēmumu pieņēmis, jo paškritiski novērtējis savus spēkus, pašreizējo pieredzi un spējas sabiedriskajā jomā. Tāpat bijušo hokejistu pārsteidzis negatīvisms, ar kādu sabiedrība uzņēmusi viņa lēmumu doties politikā.

"Ja es nevaru būt atbildīgs par konkrētiem lēmumiem un darbiem, tad ir izvēle to nedarīt," sacīja Ozoliņš, kurš gatavs turpmāk pieredzi krāt sabiedriskajā darbībā, komunicējot ar cilvēkiem un veidojot "dialogu, nevis monologu". Bijušais hokejists pauž apņēmību palīdzēt risināt tās problēmas, kas cilvēkus satrauc ikdienā.

Kā savus trūkumus politiskajā jomā Ozoliņš minēja izglītību, ko gan pašreiz paralēli cenšas iegūt, kā arī " visa plašā lauka apzināšanu." "Cik viena joma ietekmē otru, vai mēs runājam par izglītību, veselību vai ekonomiku - cik tās ir saistītas, cik lēmums vienā jomā ietekmē otru," uzskatīja S.Ozoliņš. Ja viņam par šiem procesiem būšot izpratne, tad Ozoliņš gatavs ko teikt, darīt un apsolīt.

Ozoliņš jau nojautis, kāda būs cilvēku attieksme pēc viņa lēmuma par iešanu politikā, tomēr negatīvisms pārsteidzis: "Nedaudz absurdi tas viss sanāk, ka cilvēki, kuriem uzticēts vadīt valsti, kopumā pret to visu procesu ir ļoti negatīvi, ar aizdomu pilnu attieksmi." Tomēr ekshokejists noliedz, ka lēmumu tomēr nestartēt vēlēšanās ietekmējusi sabiedrības attieksme. Arī karjeras laikā Ozoliņš saskāries ar līdzīgu attieksmi, tomēr tas nekad neesot viņu apturējis sevi pierādīt.

Latvijas attīstībai līderis Repše pieļauj, ka Ozoliņu pārsteigusi sabiedrības rekacija uz lēmumu iesaistīties politikā.

Jau vēstīts, ka maija beigās Ozoliņš paziņoja, ka aiziet no hokeja un plāno startēt 12.Saeimas vēlēšanās.

Cilvēki sociālajos tīklos toreiz izteica krasi pretējus vērtējumus - kamēr vieni izteica cerību, ka, iespējams, tieši Ozoliņš būs tas, kurš beidzot mainīs politisko sistēmu, citi bija pilnīgā neizpratnē par šādu hokejista rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas