Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Pabriks pauž interesi par Austrijas militārā ekipējuma iegādi

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība) ceturtdien iepazīšanās vizītē tikās ar Austrijas vēstnieku Latvijā Stefanu Pēringeru un pauda interesi par iespēju iegūt militāro ekipējumu, kas bruņoto spēku reorganizācijas rezultātā Austrijai vairs nebūs nepieciešams. 

Austrijai jau ir pieejams saraksts ar militāro ekipējumu, kāds Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) būtu nepieciešams, lai uzlabotu sauszemes spēku kājnieku brigādes aprīkojumu. Austrijas vēstnieks solīja informēt par sadarbības iespējām šajā jomā. 

Tāpat A.Pabriks ar vēstnieku S.Pēringeru pārrunāja iespēju izveidot ciešāku sadarbību starp Jaunsardzi un kādu no Austrijas jauniešu organizācijām, kas nodarbojas ar jauniešu izglītošanu valsts aizsardzības jomā. 

Puses pārrunāja arī iespēju attīstīt sadarbību apmācību jomā. A.Pabriks piedāvāja apmācību iespējas Jūras spēku mācību centra Ūdenslīdēju skolā vai Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolā un interesējās par iespējām apmācīt militāro personālu Austrijas militārajās skolās. 

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī jautājumi par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku reformu pieredzi un ES tālāko attīstību. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas