Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pabriks tiksies ar Francijas prezidenta īpašo sūtni Krievijas dialoga jautājumos

Trešdien, 26. februārī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (A/P) tiksies ar Francijas prezidenta īpašo sūtni Krievijas dialoga jautājumos Pjēru Vimontu, lai pārrunāto aktuālos drošības un aizsardzības politikas jautājumus, informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve Vita Briže.

2017. gada 7. februārī Parīzē tika parakstīta Latvijas un Francijas starpvaldību vienošanās aizsardzības jomā, paredzot attīstīt divpusējās attiecības starp Latvijas un Francijas Aizsardzības ministrijām un bruņotajiem spēkiem tādās jomās kā drošības un aizsardzības koncepciju izstrāde, stratēģiskā komunikācija, aizsardzības un plānošanas politika, kiberaizsardzība, militārās informācijas un komunikācijas sistēmas un ar to saistītās tehnoloģijas, militārās mācības, iniciatīvas bruņojuma un militārā ekipējuma jomā, kara medicīna, valodu apmācība u.c., skaidro Briže.

Francijas gaisa spēki regulāri piedalās patrulēšanā NATO gaisa telpā virs Baltijas, rotācijas kārtībā nodrošinot pastāvīgu vienību klātbūtni Baltijas reģionā. Francija patrulēšanu pēdējo reizi veica no 2018. gada maija līdz augustam, Francijas gaisa spēkiem misiju atbalstot ar iznīcinātājiem Mirage 2000-5 no Emari Gaisa spēku bāzes Igaunijā.

Francija ir viena no pirmajām valstīm, ar kuru Aizsardzības ministrija uzsāka sadarbību, un Francijas aizsardzības ministrs Pjērs Žoks bija viens no pirmajiem ārvalstu aizsardzības ministriem, kurš apmeklēja Latviju jau 1993. gada janvārī, norāda Briže.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas