Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Paciente bezspēcīga ārstu priekšā

"Ak, šausmas, cik milzīgs bērns, ko tu visu laiku bulciņas ēdi?" šie, visticamāk, nav pirmie vārdi, ko no ārsta gribētu dzirdēt tikko dzemdējusi sieviete. Pie Dienas vērsusies kāda jaunā māmiņa Ilze, kas ne vien dzemdību dienā saskārusies ar slimnīcas darbinieku rupju attieksmi, bet arī vēlāk konstatējusi, ka no medicīnas iestādes izraksta "izgaisuši" ieraksti par to, ka dzemdības nenoritēja gludi. "Papīri tīri", tāpēc savu taisnību Ilze pierādīt nevar – viņas vārds pret speciālistu teikto.

Ilze apgalvo, ka Jūrmalas slimnīcas personāls dzemdību laikā nav darījis visu iespējamo, lai tās noritētu gludi un bez satraukumiem. Tieši pretēji – bijusi tikai nolaidība un bezrūpība. Māmiņa teic – paldies Dievam, ka ar bērnu viss kārtībā, pašai gan vēl labu laiku pēc tam nācies atkopties kā emocionāli, tā arī fiziski. 

Viena no sākotnēji novērotajām lietām, kas, iespējams, būtu līdzējusi atrisināt arī turpmākos sarežģījumus, bijusi komunikācijas problēma. Proti, medicīnas personāls nevienā brīdī neuzskatīja par vajadzīgu grūtniecei izskaidrot, kas ar viņu tiek darīts. "Palātā ienāca kāda sieviete, kas, neiepazīstinot ar sevi, sāka sagatavot sistēmu, nepaskaidrojot, kas tās par zālēm. Nācās vairākkārt pārjautāt, lai noskaidrotu, vai tā gadījumā nav stimulācija, līdz beigās guvu apstiprinošu atbildi," atceras Ilze. Stimulāciju viņa nevēlējusies, taču šajā gadījumā esot bijis "jādabū bērns pēc iespējas ātrāk ārā", tāpēc citu variantu nav atlicis. 

Īsi pēc tam, kad mazulis piedzima, sievietei esot sākusies neapturama asiņošana. "Daktere teica, ka plīsumu nav, bet sāka kaut ko manī šūt. Prasīju, vai bija plīsumi, ka šuj, uz ko viņa atbildēja, ka plīsumu nav, bet šuj tikai asinsvadus, kaut gan šuves ir arī ārpusē," stāsta jaunā māmiņa. To, ka šuves tiešām ir arī ārpusē, apliecina izraksts no ginekologa, pie kura viņa devās pāris dienu vēlāk.

Pēcāk sievieti apraudzīt atnācis ārsts, kuram vecmāte norādīja, ka novērojusi zaļus augļūdeņus, arī Ilzes vīrs, kurš piedalījās dzemdības, piebalsojis. "Dakteris paskatījās uz manu vīru un teica: "Es tev neticu." Vīrs vēlreiz strīdīgi teica, ka bija zaļi augļūdeņi, uz ko dakteris atbildēja: "Tu melo, es tev neticu. Es neredzēju, tātad nebija." Tad viņš pienāca un pamatīgi uzspieda man uz vēdera, asinis izšļācās pa visu grīdu, pa to laiku man mazulis bija uz krūtīm, no uzspiešanas man palika slikta dūša un sāku vemt, neviens bērnu nepaņēma," atminas Ilze. 

Sieviete nebija spējīga piecelties no gultas līdz pat izrakstīšanai, taču tas nevienam nešķita vērā ņemami, tāpēc viņu kopā ar mazuli nosūtīja mājās. "Kad atdeva dokumentus, tur bija minēts, ka mātei viss esot bijis ļoti labi un nav bijušas nekādas komplikācijas, lai gan tā nebija taisnība," teic Ilze. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 20. jūnija, numurā!

Top komentāri

vejš
v
Piekrītu rakstam, ne vienmēr visu stāsta ārsti, un lai nevajadzētu tiesāties, protams, ka slēps patiesību. Un cilvēki, kas ar to nav saskārušies, tam arī neticēs...
Vienos svara kausos
V
Alga pret dzīvību. Cilvēks nav mulāža uz kuras trenēties vai pārbaudīt robežas.
JaJa
J
Lai arī cik neiespējami to kādam būtu ieskaidrot, piedzemdēt vēl vienu jaunu cilvēku ir lielākais cilvēka ķermeņa izturības pārbaudījums, un katra kas to uzņemas, jau pēc būtības ir izdarījusi lielāku varoņdarbu nekā jebkurš kariņus spēlējošais zaldātiņš vai pingvīns uzvalkā.... Kad svētais demorāfiskais cipars nokritīs zem 1,00 , varbūt beidzot kāds sāks šo novērtēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas