Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Padomju laikā ražotos gāzes balonus tomēr drīkstēs lietot arī nākamgad

Arī nākamgad patērētāji Latvijā drīkstēs lietot Padomju Savienībā ražotos propāna gāzes balonus, otrdien lēmusi valdība, tomēr visiem tik labi zināmo sarkano balonu izmantošana tiks stingrāk uzraudzīta - jāņem vērā, ka daudzi no šiem baloniem ir 30 un vairāk gadu veci. Iepriekš tos bija plānots no aprites izņemt jau šā gada nogalē, vēsta Latvijas Televīzijas Panorāma.

Vēl aizvien aptuveni divi miljoni jeb 80% no Latvijā izmantotajiem propāna gāzes baloniem ir PSRS ražojums. Valdība secinājusi, ka tik strauja balonu izņemšana no aprites patērētājiem izmaksātu pārāk dārgi. 

"Droši vien, ka mēs varētu skatīties indivīda gadījumā - tās (izmaksas) būtu vismaz 50 eiro. Es uzskatu, ka būtu samērīgi atstāt esošos un tos pakāpeniski ņemt ārā, nomainīt ar jauniem," Panorāmai izteicās ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība).

Par veco gāzes balonu drošumu viedokļi dalās, bet zināms, ka ik gadu glābšanas dienesti saņem aptuveni 60 izsaukumus saistībā ar aizdomām par iespējamu gāzes noplūdi. Balonu drošības pārbaudes veic Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), secinot, ka no aprites būtu jāizņem tie baloni, kas sasnieguši 40 un vairāk gadu vecumu.

"Ja baloni tiek regulāri uzraudzīti, ik pa diviem gadiem, ja nemaldos, tiek veiktas tehniskās pārbaudes, tad tos var turpināt (izmantot) līdz darba mūža beigām, kas ir 40 gadi," skaidro PTAC direktore Baiba Vītoliņa.

Tāpat izskan viedokļi, ka pārāk straujas balonu nomaiņas gadījumā uzplauktu nelegālais gāzes tirgus, kā tas esot noticis Lietuvā.

 

 

Top komentāri

Piķeļ Latvij propān gāz
P
kā nebūs noplūdes , ja tagad katrs āmars savā kortelī maina balonus, kādreiz tos mainīja sertificēti gāzes iekārtu speciālisti , es arī lai večiem laukos varētu nomainīt balonu , izgāju kursus propāngāzes iekārtu apkalpošanā , tagad jau vairs neko neprasa , nopērc piepildītu gāzes balonu un dari ko gribi, vieglāk nolobēt krietnu biznesu , balonu nomaiņa ir naudīga lieta , bet vai tas mazinās noplūdes? es gribu zināt kas un kā tos vecos balonus uzraudzīs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas