Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pagājušā gadā Latvijā dzīvesvietu sistemātiski un patvaļīgi atstājuši 138 bērni

Pagājušā gadā Latvijā dzīvesvietu sistemātiski un patvaļīgi atstājuši 138 bērni, kas ir tikai par sešiem mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Valsts policijas pārskats par nepilngadīgo noziedzību, cietušiem bērniem, stāvokli ceļu satiksmē un prevencijas jomā.

Pērn kopā uzskaitē uzņemti 550 nepilngadīgie, un atskaites perioda beigās policijas inspektoru uzskaitē atradās 576 nepilngadīgie likumpārkāpēji, bet 959 nepilngadīgas personas nonāca Valsts policijas redzeslokā saistībā ar likumpārkāpumu izdarīšanu un klaiņošanu.

Lai arī pērn, tāpat kā 2011.gadā, turpināja samazināties to bērnu skaits, kuri sistemātiski patvaļīgi atstājuši dzīvesvietu, tomēr šī problēma ir uzskatāma par aktuālu, jo bērni, kuri sistemātiski klaiņo, ir viegli iesaistāmi noziegumu izdarīšanā, vai arī paši var kļūt par nozieguma upuriem.

Pēc Iekšlietu ministrijas Informācijas centra statistikas datiem, atskaites periodā apsūdzība par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu tika celta 8124 personām, no tām 590 nepilngadīgām personām.

Joprojām visizplatītākie nepilngadīgo izdarītie noziegumi ir zādzības, mantas tīša iznīcināšana un bojāšana un laupīšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas