Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pagājušajā nedēļā par 72,6% pieaudzis jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits

Aizvadītās nedēļas laikā atklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 72,6 %, un tas viennozīmīgi nav saistīts ar veiktajiem skrīningtestiem saistībā ar skolu uzsākšanu klātienē, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Turpinās arī stacionēto pacientu skaita pieaugums, pagājušajā nedēļā pieaugot par 58%, un stacionāros vidēji katru dienu ārstējas 161 pacients. Iepriekš nedēļā slimnīcās bija vidēji 111 pacienti katru dienu.

Arī smagi slimojošo pacientu pieaugums ir par 75%, un vidēji 24 pacienti dienā. Iepriekš šādā stāvoklī slimnīcā ik dienas vidēji bija 15 pacienti.

No visiem veiktajiem testiem 76% bija saistīti ar izglītības iestāžu skrīningu, bet 24% tika veikti pārējiem iedzīvotājiem.

No pozitīvajiem Covid-19 gadījumiem 13% bija saistīti ar izglītības iestāžu skrīningu, bet 87% bija pārējā sabiedrības daļa. Skolu skrīningā atklātie pozitīvie gadījumi saistīti ar kopumā 215 izglītības iestādēm 62 administratīvajās teritorijās, un 61% no visiem skrīningā atklātajiem inficētajiem epidemiologu aptaujas laikā atklāja, ka ir novēroti saslimšanas simptomi.

Dienā veicot vidēji 31 997 testus un atklājot vidēji 314 jaunus gadījumus, aizvadītajā nedēļā kopumā tika atklāti 2199 jauni inficēšanās gadījumi.

Turpinās Covid-19 jaunatklāto gadījumu skaita pieaugums līdz 19 gadus veco bērnu vidū, kā arī novērots pieaugums visās pārējās vecuma grupās. Šobrīd vienlīdz augsta saslimstība ir vecuma grupās 7-9 gadi un 10-14 gadi, bet saslimstība vecuma grupās 0-4 gadi un 5-6 gadi ir zem vidējā saslimstības rādītāja valstī.

Pagājušajā nedēļā saslimstība turpināja pieaugt visos reģionos. Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients (R) aizvadītājā nedēļā pieaudzis līdz 1,46 (iepriekš tas bija 1,29), kas liecina par intensīvāku infekcijas slimības izplatīšanos sabiedrībā.

Izvērtējot pagājušajā nedēļā atklātos Covid-19 gadījumus un inficēto cilvēku vakcinācijas statusu, redzams, ka 1770 jeb 80% cilvēku nebija vakcinēti pret Covid-19 vai vakcinācijas kursu vēl nebija pabeiguši, savukārt 429 cilvēki jeb 20% bija vakcinēti. 

Salīdzinot infekcijas izplatības intensitāti uz 100 000 iedzīvotāju vakcinēto un nevakcinēto/daļēji vakcinēto cilvēku vidū, nevakcinētiem un daļēji vakcinētiem cilvēkiem Latvijā Covid-19 infekcija konstatēta 2,6 reizes biežāk, nekā pilnībā vakcinētiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas