Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pagarina Austrumu slimnīcas mikroķirurģijas pakalpojumu iepirkuma termiņu

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) līdz 6.novembrim pagarinājusi iepirkumu par mikroķirurģijas pakalpojumu nodrošināšanu, liecina informācija slimnīcas mājaslapā.

Līdz šim Austrumu slimnīca dažādu iemeslu dēļ, tostarp saistībā ar SIA Brūču klīnika sūdzībām, šo konkursu kopš tā izsludināšanas 16.jūnijā pagarinājusi septiņas reizes.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā liecina, ka 29.septembrī saņemta atkārtota Brūču klīnikas sūdzība, un to plānots izskatīt 27.oktobrī plkst.10.

Brūču klīnika iepirkumu apstrīdējusi otro reizi, pirmo reizi tas notika jūlijā. Toreiz IUB izskatīja šo sūdzību un aizliedza slimnīcai slēgt iepirkuma līgumu saskaņā ar tā brīža Iepirkuma nolikumā noteiktajām prasībām, proti, iepirkuma nolikuma četros punktos bija jāveic grozījumi.

Reaģējot uz IUB aizliegumu slēgt līgumu, RAKUS veica vairākus grozījumus iepirkuma nolikumā un bija pagarinājusi piedāvājumu iesniegšanas termiņu.

Jau vēstīts, ka pretēji Valsts kontroles (VK) ieteikumiem RAKUS šovasar atkal izsludināja iepirkumu par mikroķirurģijas pakalpojumu nodrošināšanu ārpakalpojumā.

VK revīzijas ziņojumā Vai Austrumu slimnīcas darbības efektivitāti ir iespējams uzlabot? norādīja, ka noslēgtais līgums ar SIA Latvijas Plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas centrs (LPRMC) par speciālistu piesaisti nav ekonomiski izdevīgs slimnīcai, jo sadarbībā ar centru sniegto mikroķirurģijas manipulāciju pašizmaksa pārsniedz valstī noteiktos manipulāciju tarifus. "Saskaņā ar Valsts kontroles aplēsēm Austrumu slimnīcas zaudējumi par stacionārajiem mikroķirurģijas pakalpojumiem divu gadu laikā ir vismaz 379 000 eiro," bija teikts ziņojumā.

Lai veicinātu valsts budžeta līdzekļu efektīvu izlietojumu un sniegtu pacientiem kvalitatīvus plastiskās, rekonstruktīvās un mikroķirurģijas veselības aprūpes pakalpojumus, VK aicināja RAKUS veikt vispusīgu un padziļinātu mikroķirurģijas jomas izvērtējumu un pakalpojumu pašizmaksas analīzi, tostarp izvērtējot slimnīcas iespējas atteikties no mikroķirurģijas speciālistu iepirkuma ārpakalpojumā.

Komentējot konkursa izsludināšanu un VK norādījumus, veselības ministre Anda Čakša aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka visi Latvijas mikroķirurgi strādā privātajā sektorā un patlaban ko mainīt būtu ļoti grūti. "To vajadzēja darīt tad, kad viņi teica, ka ies prom no valsts sektora, ja netiks atrasts finansējums," piebilda Čakša.

Kā liecina IUB informācija, Austrumu slimnīca 2014.gadā izsludināja līdzīgu iepirkumu par 4,5 miljoniem eiro. Iepirkums tika organizēts, lai nodrošinātu sertificētu ārstu pakalpojumus mikroķirurģijas programmas un citu mikroķirurģijas pakalpojumu nodrošināšanu trīs gadu garumā, un tajā pieteicās tikai viens pretendents - Mikroķirurģijas centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas