Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

papildināta (11:38) - Liepājas ostā nogādāts Baltijas jūrā starp Gotlandi un Latviju nelaimē nonācis kravas kuģis

Liepājas ostā nogādāts Baltijas jūrā starp Gotlandi un Latviju nelaimē nonācis Lielbritānijā reģistrēts kravas kuģis Scot Isles, aģentūru LETA informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina.

Vakar kuģa Scot Isles apkalpe izplatīja trauksmes signālu, uz ko atsaucās Latvijas un Zviedrijas glābēji, vēsta Zviedrijas mediji.

Kā vēsta laikraksts The Local, kuģim izkustējusies krava, kā dēļ tas bīstami sasvēries uz vienu pusi.

Baltijas jūrā pirmdien viļņi sniedzās trīs līdz piecu metru augstumā. Jūrā arī bija slikta redzamība, bieza migla un vēja ātrums sniedzās līdz 15 metriem sekundē.

Zviedrijas Krasta apsardze palīgā kuģim nosūtīja helikopteru, taču kravas kuģa kapteinis atteicās no piedāvājuma evakuēt apkalpi un nolēma turpināt ceļu uz Latviju.

No Latvijas puses kuģim pretī devās velkonis un glābēju kuģis, kas pavadīja Scot Isles ceļā uz Liepājas ostu.

Jūras spēku flotiles (JSF) Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Ulbina aģentūru LETA informēja, ka pirmdien plkst.9.25 JSF Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs no Zviedrijas Apvienotā Jūras un gaisa meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (JRCC Sweeden) saņēma informāciju, ka sauskravas kuģis Scot Isles, kas atradās aptuveni 60 jūras jūdzes jeb 100 kilometrus no Liepājas ostas, lielās sānsveres dēļ ir kuģošanai bīstamā situācijā, un kuģa apkalpei draud dzīvības briesmas.

Lai evakuētu cilvēkus, pēc JRCC Sweeden lūguma glābšanas darbos tika iesaistīts Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters Mi-17 (LAF-104), taču pēc kuģa kapteiņa lēmuma evakuācija tika atcelta.

Palīdzības sniegšanā tika iesaistīti pasažieru kuģis Regina Baltica un Liepājas ostā dežūrējošais Valsts Robežsardzes kuģis Tīra, kas sauskravas kuģi pavadīja uz Liepājas ostu. Gatavībā bija arī JSF krasta apsardzes kuģis KA-07 Ausma.

Pēc ienākšanas ostā kuģi apsekos Latvijas Jūras administrācijas un Transporta nelaimes gadījumu un incidentu biroja speciālisti.

Sauskravas kuģis Scot Isles kuģo zem Lielbritānijas karoga un bija ceļā no Rīgas uz Ročesteru.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas