Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināta (14:26) - Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītājs Stankevičs iesniedzis atlūgumu

Atlūgumā Stankevičs norāda, ka savus amata pienākumus pārtrauks veikt no šā gada 1.septembra.
Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītājs Aivars Stankevičs šodien iesniedzis atlūgumu, šodien tiekoties ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem pavēstīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

"Es jau septiņus gadus vadu šo iestādi, esmu izgājis cauri visām reformām. Tagad gribu pievērsties augstākajai izglītībai un zinātnei, gribu iet uz priekšu un attīstīties," skaidroja IKVD vadītājs, konkrētāk gan neatklājot savus nākotnes plānus.

Ķīļa padomnieks Reinis Tukišs norādīja, ka Izglītības un zinātnes ministrijā Stankeviča atlūgums tiks izvērtēts tuvākās dienas vai divu laikā, bet tikmēr plašāku informācija vai komentāri netiks sniegti.

Stankevičs šajā amatā iecelts 2005.gada 18.maijā, kad iestāde vēl darbojās kā Izglītības valsts inspekcija (IVI). Viņa vadībā likvidētas reģionālās daļas un attiecīgi izglītības inspektoru reģionālā piesaiste, izveidojot četrus departamentus - Augstākās izglītības kontroles departamentu, Vispārējās un profesionālās izglītības kontroles departamentu, Reģionālo centru vadības un koordinācijas departamentu, kas 2006.gadā tika apvienots ar Vispārējās un profesionālās izglītības departamentu, tādējādi izveidojot vienotu izglītības uzraudzības sistēmu valstīs, un Administratīvo departamentu.

Šajā laikā Izglītības valsts inspekcijas dienaskārtībā bijuši jautājumi, kas saistīti ar izglītības iestāžu darbības sakārtošanu, īpaši pievēršot uzmanību izglītības iestāžu iekšējo normatīvo aktu atbilstībai ārējo normatīvo aktu prasībām, izglītojamo tiesību ievērošanai, tiesiskuma nodrošināšanai izglītībā. Vienlaikus tika pilnveidotas pašas Izglītības valsts inspekcijas darbības procedūras, tostarp uzsākot kvalitātes vadības sistēmu ieviešanu, attīstot juridiskā atbalsta un iekšējās kontroles sistēmu, nodrošinot savlaicīgu un kvalitatīvu privātpersonu iesniegumu izskatīšanu.

Krīzes laikā Latvijā 2008.gada nogalē tika uzsākts IKVD darbības un nodarbināto skaita optimizācijas pasākumi. Līdz ar 2009.gada 1.pusgadā Izglītības valsts inspekcijas nodarbināto skaits bija sarucis līdz 37 ierēdņiem un darbiniekiem, kas darbojas Kontroles departamentā un Administratīvā un plānošanas daļā. Šajā laikā attiecīgi ir samazinājies īstenoto pārbaužu skaits, pamata uzmanību veltot privātpersonu iesniegumu izskatīšanai.

Turpinoties strukturālajām reformām izglītībā, koncentrējot izglītības uzraudzības, izglītības kvalitātēs vērtēšanas, kā arī izglītības programmu licencēšanas un izglītības reģistru vešanas funkcijas, gādājot par šo funkciju pieejamību izglītības iestādēm un citām personām. 2009.gada 1.jūlijā tika izveidots Izglītības kvalitātes valsts dienests kā Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. Par tās vadītāju kļuva līdzšinējais IVI vadītājs Aivars Stankevičs.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas