Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināta (15:46) - Īrniece šokēta par Revertas rīcību, mēģinot panākt viņas un bērnu izlikšanu no dzīvokļa

Pagājušā nakts kādai sievietei un viņas diviem bērniem bijusi kā šausmu filmā, jo viņas īrētajā dzīvoklī ielauzušies bijušās Parex bankas, tagad Reverta, nolīgti iespaidīga izskata vīrieši, kuri demolējuši māju, biedējuši dzīvokļa iemītniekus, tādējādi mēģinot panākt viņu izlikšanu no dzīvokļa.

Savukārt Reverta noliedz, ka no dzīvokļa tiktu nepamatoti izlikta īrniece, un norāda, ka dzīvokļa atsavināšana notika likumīgā ceļā atbilstoši likumos noteiktajai kārtībai.

Kā pastāstīja dzīvokļa īrniece Viktorija, viņa ar saviem diviem bērniem patlaban mitinās kādā piecistabu dzīvoklī Ganu ielā. Savulaik kredītu šī dzīvokļa iegādei bankā ņēmusi kāda cita sieviete, bet Viktorija iemaksājusi pietiekamu naudas summu un noslēgusi vienošanos, ka viņa šajā dzīvoklī var dzīvot līdz 2018.gadam. Acīmredzot bankas un dzīvokļa īpašnieces starpā izcēlušās kādas domstarpības un banka tagad mēģina dzīvokli atgūt.

Jau 13.jūnijā bankas pārstāvji vēlējušies no Viktorijas saņemt parakstu, ka viņa labprātīgi aiziet no dzīvokļa, ko viņa atteikusies parakstīt. Pagājušajā naktī tajā ielauzušies, pēc sievietes teiktā, bankas nolīgi bandīti, kas atslēguši elektrību, neļāvuši lietot pat sveces, kā dēļ sievietes dēliņam nomirusi akvārijā dzīvojošā zivtiņa, par ko puika ļoti bēdājies. Bankas pārstāvji esot sagraizījuši sievietei piederošu kažoku, ādas jaku, kā arī citus apģērba gabalus, rupji lamājušies un dažādiem psiholoģiskiem paņēmieniem centušies panākt savu. Sieviete pēc šiem notikumiem bērnam bijusi spiesta izsaukt pat Neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Sieviete apgalvo, ka vīriešiem, kuri ielauzušies dzīvoklī, nav bijis arī nekāda tiesu izpildītāju lēmuma. Arī piektdien visa jezga turpinoties. Sieviete baidās pamest dzīvokli, jo atpakaļ viņu vairs var arī neielaist. Problēmas risināšanā viņa iesaistījusi arī mediju pārstāvjus, ziņošot par notiekošo bērnu tiesu aizsardzības iestādēm, kā arī tiesībsargam. Sieviete par notiekošo bija ziņojusi arī policijai, kur par viņu esot pasmējušies. Tomēr pēc laika viena ekipāža ieradusies, pārliecinājusies, ka "draudi nepastāv", un aizbraukusi.

Kā sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis, RRP Ziemeļu iecirknī iesniegums no minētās sievietes ir saņemts un patlaban notiek pārbaude par tajā minētajiem faktiem.

Revertas Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska kategoriski noliedza informāciju par dzīvokļa it kā "īrnieces" nepamatotu izlikšanu no mājokļa. "Dzīvokļa atsavināšana ir notikusi likumīgā ceļā uz Rīgas apgabaltiesas nolēmuma pamata, bet apmelojošo informāciju medijos izplata personas, kam uzturēšanās tiesības dzīvoklī ir falsificētas," norāda Reverta.

Ozoliņa-Tumanovska informēja, ka 13.jūnijā plkst.10 dzīvoklī Rīgā, Ganu ielā 1-11, plkst.10 ieradās Revertas pārstāvji, lai saskaņā ar Rīgas apgabaltiesas nolēmumu veiktu dzīvojamā īpašuma pārņemšanu. Dzīvoklī uzturējās sieviete ar vienu pilngadīgu un nepilngadīgu bērnu, kura pretojās Revertas darbinieku likumīgajām prasībām un uzrādīja fiktīvu "nomas līgumu". Līgums par 119 kvadrātmetru liela dzīvokļa īri par 30 latiem gadā, ieskaitot visus komunālos maksājumus, ir noslēgts uz desmit gadiem, tādējādi tas satur acīmredzamas fiktīva darījuma pazīmes, norāda Reverta.

Turklāt līguma slēgšana par bankā ieķīlāta objekta izīrēšanu nedrīkst tikt veikta bez bankas atļaujas saņemšanas, atzīmēja Ozoliņa-Tumanovska.

Visas dzīvokļa pārņemšanas darbības ir veiktas atbilstoši Latvijas likumos noteiktajai kārtībai, ko apliecina arī tiesībsargājošās institūcijas, norāda Reverta.

(papildināta visa ziņa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas