Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

papildināta (15:58) - LTV apstiprina Krauzes aiziešanu no Ziņu dienesta

Pēc 17 gadus ilga darba Latvijas Televīziju (LTV) nolēmis pamest ziņu raidījuma Panorāma vadītājs Arnis Krauze. To portālam Diena.lv apstiprināja Panorāmas producente un LTV Ziņu dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja Dagnija Neimane.

Viņa nevēlējās atklāt, kādi ir A.Krauzes tālākie plāni - vien norādīja, ka žurnālistam izteikti vairāki darba piedāvājumi, par kuriem publiskajā telpā jau izskanējusi informācija. Viena no versijām ir tāda, ka A.Krauze turpmāk lasīs ziņas Modern Times Group (MTG) piederošajā kanālā TV3. MTG pārstāve Marta Zandersone no komentāriem atturējās, taču pašu A.Krauzi portālam Diena.lv sazvanīt neizdevās.

D.Neimane uzsvēra, ka A.Krauze ir "profesionālis līdz kaulam", tādēļ visticamāk nesāks vadīt kādu ražotni, bet turpinās darboties žurnālistikā. "Esam daudz runājuši. Mums ir žēl, taču ir saprotama viņa izvēle. Katram cilvēkam dzīvē pienāk brīdis, kad gribas kaut ko mainīt, kaut vai tīri vidi pamainot, bet lielā mērā turpinot to pašu," Dienai.lv sacīja Panorāmas producente.

Uz jautājumu, vai LTV Ziņu dienests plāno meklēt jaunu ētera personību, D.Neimane norādīja, ka par to tiks domāts vēlāk, taču steidzīgi lēmumi pieņemti netiks. Ziņu dienestā ir iekšējās rezerves, kuras ļaus darbu pārplānot. Tāpat viņa uzver, ka jānogaida līdz nomainīsies esošā LTV, kā arī LTV Ziņu dienesta vadība.

"Lai uzaicinātu kādu cilvēku no malas, viņš arī gribēs zināt, kas ir lielā priekšniecība, kas pieņems lēmumus. Pieļauju, ka kaut kāds laiks līdz martam vai aprīlim būs jānogaida. Pilnīgi droši Panorāma būs ēterā katru vakaru, kā vienmēr. Mēs turpinam strādāt," sola D.Neimane.

Vēlāk A.Krauze portālam Nozare.lv atklāja, ka līdz gada beigām strādās LTV, bet savus karjeras nodomus pēc tam nekomentē. Viņš arī sacīja, ka pagaidām "papīrus nav iesniedzis", taču neteica, ka D.Neimanes medijiem teiktais par viņa aiziešanu būtu nepareizs.

Neilgi pēc sarunas ilggadējais un populārais LTV žurnālists sociālajā tīklā Twitter sāka klāstīt savas pārdomas par aiziešanu no sabiedriskās televīzijas, atceroties, ka 17 gados strādājis pie sešiem ģenerāldirektoriem, pieciem ziņu dienesta vadītājiem un "lieliskiem" kolēģiem.

Kontā @arniskrauze viņš raksta, ka aiziešanas iemesli "ir dažādi un lēmums man emocionāli smags." Twitter ierakstos Krauze arī izsaka pateicību LTV kolēģiem un atvainojas, ka nav atbildējis uz visiem ziņu žurnālistu zvaniem.

Savukārt LTV valdes loceklis Edgars Kots, komentējot A.Krauzes lēmumu pamest raidījuma Panorāma vadītāja amatu, norāda, ka "Latvijas Televīzijas cilvēku potenciāls ir milzīgs - te strādā un attīstās radošs un profesionāls kolektīvs. Arnis Krauze, strādājot tieši Latvijas Televīzijā, kļuva par vienu no redzamākajiem un profesionālākajiem Latvijas žurnālistiem, kura kvalitātes novērtējuši gan skatītāji, gan kolēģi, gan oponenti un konkurenti. Krauzes lēmums pieņemt jaunus izaicinājumus ir loģisks solis viņa karjeras attīstībā, tāpēc novēlu Arnim veiksmi jaunajā darbā."

Kā ziņots, LTV Ziņu dienestu nolēmis pamest arī tā līdzšinējais vadītājs Dzintris Kolāts, kurš par to svētdien paziņoja mikroblogu vietnē Twitter. "Un nav te NEPLPa, Lemberga, Maskavas vai kāda klemmermana ietekmes. Viss - no traģiskā līdz komiskajam - ir manī. Un paldies maniem bērniem," savu lēmumu Twitter skaidroja Kolāts.

Jaunus profesionālus izaicinājumus nolēmis pieņemt arī esošais LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome novembra beigās apstiprināja grozījumus LTV statūtos, nosakot, ka viena valdes locekļa vietā turpmāk tā sastāvēs no trim cilvēkiem. Taču E. Kots Dienai atzina, ka neiekāro nevienu no šiem krēsliem.

(ziņa papildināta ar Arņa Krauzes un Edgara Kota komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas