Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

papildināta (9:51) - Pēc traģiskās biogāzes noplūdes apkārtējai videi draudu nav

Valsts Vides dienesta (VVD) darbinieki pirmdien, pēc ziņojuma saņemšanas par biogāzes noplūdi Jaunmārupē, apsekojuši notikuma vietu, taču konstatēts, ka negadījums noticis uzņēmuma telpās un apkārtējai videi nekādu draudu šobrīd nav, portālam Diena.lv otrdien no rīta pavēstīja VVD pārstāve Jūlija Ņikitina.  

Savukārt biogāzes noplūdē bojā gājušie cilvēki nebija lietojuši gāzmaskas, intervija Latvijas Radio otrdien pastāstīja Valsts darba inspekcijas pārstāvis Uģis Kozlovskis.

"Pēc sākotnējām ziņām, kas ir mūsu rīcībā, bija gāzes noplūde, kuras rezultātā divi cilvēki mira, jo viņiem nebija nodrošināti individuālie aizsardzības līdzekļi vai arī šie cilvēki nebija tos lietojuši, proti, gāzmaskas," norādīja inspekcijas pārstāvis. Viņš gan piebilda, ka izmeklēšana turpinās un šī informācija vēl var mainīties.

Komentējot, vai notikušais nozīmē, ka biogāzes ražotnes ir īpaši bīstamas, Kozlovskis pauda pārliecību, ka nē. "Protams, nav, ja tiek ievērotas visas drošības prasības. Un jebkura šāda vieta vai ražotne ir droša, ja tiek pareizi izmantoti aizsardzības līdzekļi un tiek ievērotas darba aizsardzības prasības," viņš uzsvēra.

Tikmēr policija pagaidām sīkākus komentārus par notiekošo nesniedz. "Šobrīd notiek lietas izmeklēšana, un apstākļi tiek noskaidroti," portālam Diena.lv otrdien sacīja Valsts Policijas (VP) pārstāvis Toms Sadovskis.

Jau vēstīts, ka Jaunmārupē kādā uzņēmumā pagaidām nezināmu iemeslu dēļ pirmdien pēcpusdienā izplūda biogāze, negadījumā miruši divi cilvēki.

Papildināts ar komentāru no VVD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas