Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināta - Dome plāno atjaunot Uzvaras kolonnu, opozīcija sašutusi

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pieņēmusi lēmumu par Uzvaras kolonnas atjaunošanu un uzstādīšanu pilsētā. Par to ir sašutuši opozīcijas deputāti.

Lai arī līdz šim nav zināmas precīzas Uzvaras kolonnas atjaunošanas un uzstādīšanas izmaksas, paredzēts, ka darbi tiks segti no pilsētas infrastruktūras fonda līdzekļiem, Dienu informēja domē.

Opozīcijas deputāti ir sašutuši par šāda lēmuma pieņemšanu, satraucoties gan par projekta izmaksām, kas, pēc viņu teiktā, tiek lēstas vairāk kā miljons latu apmērā, gan arī bažījoties, ka kolonna aizkavēs būvniecības darbus pie komunistiskā terora upuru memoriāla Torņakalnā.

"Tas ir sasteigts lēmums, tas nav Rīgas prioritātes jautājums," Dienai sacīja opozīcijas deputāts Olafs Pulks (bloks Vienotība). Viņš pauda šaubas, vai Rīgā nepieciešams piemineklis, kurā svinēta Krievijas uzvara pār Napoleona armiju. Turklāt nesaprotama esot arī izvēlētā kolonnas uzstādīšanas vieta – Jēkaba laukums Vecrīgā. "Bažījamies, jo jau četrus gadus tiek īstenota komunistiskā terora upuru memoriāla Torņkalnā otrā būvniecības kārta. Ja jau Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs parakstījies par krievu valodas ieviešanu, baidāmies, ka nepiedzīvosim memoriāla otrā kārtas pabeigšanu," sacīja O.Pulks.

"Projektu pretstatīšana ir demagoģija," Dienai pauda Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Sergejs Zaļetajevs (SC). Viņš uzsvēra, ka nauda būšot abiem projektiem, un memoriāla būvniecība kolonnas dēļ netiks aizkavēta

Ķeroties pie Uzvaras kolonnas atjaunošanas, pašvaldība vispirms savāks vienkopus pieminekļa elementus, kas galvaspilsētā tiek uzglabāti gan uz pilsētas, gan uz pašvaldības zemes, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā. Šīs kolonnas daļas tiks notīrītas un atjaunotas, bet pēcāk pašvaldība lems par to, kur kolonna tiks uzstādīta.

"Šis projekts ir svarīgs, bet tiks realizēts tikai tad, kad tam būs nauda. Neesmu pārliecināts, ka 2012. gadā mums būs brīvs miljons," Dienai norādīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Kā zināms, par Rīgas tirgotāju ziedojumiem uzstādītā Uzvaras kolonna tika atklāta 1817. gadā par godu uzvarai pār Napoleona karaspēku. Līdz 1915. gadam kolonna atradās Pils laukumā, bet, sākoties Pirmajam pasaules karam, bronzas detaļas tika demontētas un evakuētas, bet pati granīta kolonna pārvietota uz Ķeizardārzu.

(ziņa papildināta ar N.Ušakova viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas