Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināta - LDz prezidentam Uģim Magonim alga paaugstināta no 2600 līdz 8500 latiem

Sākot ar šo gadu, ievērojami pieaugušas AS Latvijas Dzelzceļš (LDZ) vadības algas, ziņo LTV raidījums Panorāma.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Uģim Magonim, kurš līdz šim saņēma aptuveni 2600 latus mēnesī, apstiprināta alga - 8500 latu - arī par prezidenta pienākumu pildīšanu.

Bet trim valdes locekļiem - Aivaram Strakšam, Edvīnam Bērziņam un Ērikam Šmukstam, kuriem valdē alga ir ap 2400 latiem, apstiprināts atalgojums par viceprezidenta pienākumiem - 6800 latu mēnesī.

Latvijas dzelzceļā un Satiksmes ministrijā algu palielināšanas faktu apstiprina, bet summas nenosauc. Tāpēc nav īsti skaidrs, vai jaunais atalgojums ir mēneša ienākumu kopējā summa vai pieskaitāma jau minētajām algām valdē.

Kopš decembra vidus valsts uzņēmumos ar gada neto apgrozījumu virs 40 miljoniem latu valdes locekļi drīkst saņemt algu arī par citu amata pienākumu izpildi kapitālsabiedrībā, sestdien ziņo Latvijas radio.

Izmaiņas skārušas arī uzņēmumu - Latvijas Autoceļu uzturētāju. Tā valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs turpmāk saņems algu arī par Rēzeknes ceļu rajona direktora, bet valdes loceklis Guntis Karps - par Valmieras ceļu rajona direktora pienākumiem. Iepriekš viņi to darīja par velti. Sestdien jaunā atalgojuma apmēru noskaidrot neizdevās, taču 2011.gadā ceļu rajonu direktori saņēma vismaz divarpus tūkstošus latu mēnesī.

Savukārt Ekonomikas ministrija gada nogalē atļāvusi papildu ienākumus saņemt Latvenergo valdes priekšsēdētājam Ārim Žīguram un četriem valdes locekļiem, kuru mēnešalga aizpagājušajā gadā pārsniedza trīs ar pusi tūkstošus latu.

Latvijas Radio neizdevās noskaidrot, vai arī citu ministriju pārraudzībā esošās lielās kapitālsabiedrības lūgušas valdes locekļiem atļauju saņemt algu par papildu pienākumiem. Šāds Latvijas valsts mežu lūgums būtu jāapstiprina Zemkopības ministrijai, Augstsprieguma tīkla - Finanšu ministrijai, savukārt Veselības ministrijā būtu jāvēršas divu slimnīcu - Stradiņa un Austrumu - valdēm.

(Pievienotas pēdējās 4 rindkopas)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas