Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

papildināts (09:43) - Kalnmeiers: Zolitūdes traģēdijas lietā aizturēšanas tiks veiktas, tiklīdz būs pamats to darīt

Aizturētie Zolitūdes traģēdijas lietā būs, tiklīdz būs kaut minimāls pamats aizturēšanu veikt, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā _Rīga Panorāma _ceturtdienas rītā uzsvēra Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Pirmajās dienās zināms satraukums bija, jo šāda mēroga katastrofu izmeklēšanā pieredzes nav ne policijā, ne prokuratūrā," atzina Ģenerālprokurors, komentējo situāciju, ka pirmajās dienās vēl nebija nopratināti iesaistīto uzņēmumu vadītāji. Taču viņš tajā lielus trūkumus nesaskata.

"Aizturētie būs, tiklīdz būs likumā noteiktais minimālais pamats šādas darbības veikt," uzsvēra Kalnmeiers, uzsverot, ka lēmumu par aizturēšanu pieņem procesa virzītājs, kuru viņš arī aicināja nepadoties spiedienam, bet strādāt saskaņā ar likumu un aizturēšanas veikt tikai tad, kad ir pilnīgs pamats to darīt.

Vienlaikus Ģenerālprokurors norādīja, ka izprot sabiedrības vēlmi pēc iespējas vairāk un ātrāk cilvēkus apcietināt, bet tas nedrīkst būt izmeklēšanas pašmērķis.

Komentējot premjera Valda Dombrovska lēmumu demisionēt un kā tas varētu ietekmēt traģēdijas lietas izmeklēšanu, Kalnmeiers uzsvēra, ka tas "nedrīksētut ietekmēt lietas virzību", vienlaikus paužot cerību, ka gadījumā, ja mainīsies arī iekšlietu ministrs, tad Riharda Kozlovska (Reformu partija) pēctecis turpinās pašreizējā ministra ieturēto pozīciju un netraucēs izmeklēšanu.

Savukārt runājot par jau pirmā prokurora Ando Skalbes nomaiņu, Kalnmeiers atkārtoti uzsvēra - šajā situācija interešu konflikta nebija, taču lai nemestu ēnu uz lietas izmeklēšanu, Skalbe jau atbrīvots no šī pienākuma un trešdien viņa vietā nozīmēts cits.

Jaunais Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas procesa uzraudzības prokurors, kurš strādās Skalbes vietā, būs Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors Kaspars Cakuls, aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Jau vēstīts, ka no Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas procesa uzraudzības prokuroru sastāva izslēgts prokurors Ando Skalbe, kura sieva strādā Rīgas pilsētas būvvaldē.

Papildināts ar priekšpēdējo rindkopu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas