Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

papildināts (12:13) - Latvija neatbalstīs Grieķijas parādu norakstīšanu, prasīs garantijas

 Saeimas Eiropas lietu komisija pirmdien ar atrunām atbalstīja Finanšu ministrijas sagatavoto pozīciju par Latvijas iesaistīšanos Grieķijas palīdzības programmā.

Apstiprinātā pozīcija cita starpā paredz, ka Latvija neatbalsta parādu norakstīšanu Grieķijai. Ja tiks rosināts lemt par Grieķijas parādu norakstīšanu un Latvijai netiks garantēta 100% zaudējumu segšana un netiks izpildīti daži citi nosacījumi, tad nolemts, ka Latvijai būs jāizmanto veto tiesības šī priekšlikuma bloķēšanai.

Trešā palīdzības pakete paredz ļoti stingras prasības Grieķijai būtiski reformēt savu valsts pārvaldi, ekonomiku un tautsaimniecību kopumā, žurnālistiem norādīja komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (Vienotība).

Komisijas sēdē pozīciju atbalstīja gandrīz visi koalīcijas deputāti, izņemot deputātu Edvīnu Šnori (NA), kurš balsojumā atturējās.

Kā ziņots, Eirozonas finanšu ministri piektdien apstiprināja trešo starptautisko Grieķijas tautsaimniecības glābšanas programmu. Palīdzības apjoms ir 86 miljardi eiro.

Komisija šodien slēgtās sēdes laikā uzklausīja Finanšu ministrijas Fiskālās politikas departamenta direktoru Nilu Saksu par citu dalībvalstu pozīciju šajā jautājumā.

Iepriekšējā sēdē, piektdien, komisijai neizdevās vienoties par šo jautājumu, un tika izsludināts pārtraukums līdz šodienai. Pēc iepriekšējās komisijas sēdes tās vadītāja Lolita Čigāne (Vienotība) pauda cerību, ka deputāti pirmdien atgriezīsies ar "plašāku izpratni" un spēs vienoties, jo citādi ir "lieli riski" - lēmuma pieņemšanai rakstiskajā procedūrā nepieciešama Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vienprātība.

Deputātu lielākās bažas saistītas ar to, ka parlamentāriešiem nav pārliecības, ka šis ceļš ir pareizais risinājums, tomēr Latvijas pozīcija paredz aizdevuma piešķiršanu Grieķijai ar ļoti stingriem nosacījumiem, skaidroja Čigāne.

Kā ziņots, arī valdība šodien atbalstīja nacionālo pozīciju saistībā ar palīdzības sniegšanu Grieķijai, norādot, ka Latvija neatbalsta parādu norakstīšanu. Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) pēc valdības ārkārtas sēdes žurnālistiem pavēstīja, ka valdība ir atbalstījusi trešās aizdevuma programmas sākšanu. Latvija neatbalstīs, ka parāda norakstīšana varētu notikt uz valsts budžeta rēķina. Šāda situācija esot jāgarantē.

(ziņa papildināta ar 3.-4.rindkopu) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas