Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

papildināts (12:57) - Imantā atkal dedzis angārs blakus bijušās Radiotehnikas rūpnīcai

Svētdien Rīgā, Imantas apkaimē, atkal izcēlies ugunsgrēks bijušās rūpnīcas Radiotehnika tuvumā - blakus Kurzemes prospektam 3.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), svētdien ap plkst.14.30 kādā angārā Kurzemes prospektā 30 kvadrātmetru platībā deguši plastmasas materiāli. Ugunsgrēkam noteikts paaugstinātas bīstamības rangs.

Neviens cilvēks šajā nelaimē nav cietis. Ugunsgrēku izdevies lokalizēt plkst.15.37, bet pilnībā likvidēt - plkst.17.07. Ugunsdzēsēji pieļauj, ka notikusi tīša dedzināšana, taču precīzus notikušā apstākļus skaidros policija.

Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte aģentūrai LETA pastāstīja, ka ugunsgrēks notika noliktavas ēkā Rīgā, Kurzemes prospektā 3 e, kas pieder juridiskai personai SIA Las - Rt. Degošā ēka nav iekļauta vidi degradējošu būvju sarakstā.

Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvju sakārtošanas pārvaldes darbinieki šodien apsekos degušo noliktavas ēku un pieprasīs īpašniekam sniegt informāciju par turpmākām darbībām ar ēku, pastāstīja Gailīte.

Ar Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijas 4.septembra lēmumu tika iekļautas graustu sarakstā un klasificētas kā A un B kategorijas grausti citas piecas Las - Rt piederošās ēkas Rīgā, Kurzemes prospektā 3 e, piebilda Gailīte.

Kā ziņots, augusta sākumā - 2. un 3.augustā - bijušās rūpnīcas Radiotehnika teritorijā izcēlās divi ugunsgrēki, no kuriem otrais kļuva par vienu no visilgāk dzēstajiem un sarežģītākajiem ugunsgrēkiem pēdējo gadu laikā.

Septembra sākumā Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija nolēma bijušās Radiotehnikas teritorijas būvēm noteikt grausta statusu un piemērot paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli.

(ziņa papildināta ar 4.-6.rindkopu) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas