Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (13:26) - Drošības pārbaužu dēļ slēgtais Maxima veikals Madonā ir atvērts

Klientu un darbinieku drošības dēļ vakar pēc ugunsdzēsības signalizācijas ieslēgšanās uz laiku slēgtais Maxima veikals Madonā, Rūpniecības ielā, patlaban ir atvērts, biznesa portālam Nozare.lv apstiprina SIA Maxima Latvija pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš norāda, ka eksperti Madonas veikalā ir veikuši signalizācijas sistēmas apsekošanu un novērsuši traucējumus. "Attiecīgi esam saņēmuši apliecinājumu no uzņēmuma, kas apkalpo ugunsdzēsības signalizācijas sistēmu, ka tā ir darba kārtībā un veikals darbu ir atsācis."

Kā ziņots, vakar pēc plkst.17 Maxima veikalā ieslēdzās signalizācija, veikala apsardzes darbinieki nekavējoties sāka cilvēku evakuāciju un tika izsaukta ugunsdzēsēju brigāde. Pēc veikala telpu pārbaudes ugunsdzēsēju pārstāvji nekonstatēja sadūmojumu vai citas ugunsgrēka pazīmes.

"Tomēr, rūpējoties par klientu un darbinieku drošību, nolēmām veikt papildu pārbaudi šajā veikalā, un līdz tālāku apstākļu noskaidrošanai tas tika slēgts. Patlaban veikalā strādā eksperti, kuri veic pārbaudi un apseko ugunsdzēsības signalizācijas sistēmu," atzīmēja Beseris.

Jau vēstīts, ka patlaban norisinās veikalu ķēdes Maxima drošības instrukciju un tajās paredzēto procesu detalizēts audits, kura veikšanai kompānija Maxima Latvija ir piesaistījusi neatkarīgus ekspertus.

Taču patlaban, kamēr tiek auditēta līdzšinējā drošības instrukcija, situācijās, kad kādā veikalā nostrādā ugunsdzēsības trauksme, klienti un darbinieki no Maxima veikalu telpām tiek nekavējoties evakuēti, informēja Beseris.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala Maxima griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis neizslēdza iespēju, ka Zolitūdes traģēdijas kontekstā varētu tikt ierosināts kriminālprocess par cilvēku neevakuēšanu brīdī, kad skanējusi signalizācija.

"Pašreiz tāda kriminālprocesa nav. Bet tas neizslēdz, ka varētu būt," žurnālistiem pēc Ķuža un iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja policijas priekšnieks.

(Saskaņā ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un viss teksts.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas