Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināts (14:21) - Valsts kontrole: SuperBingo TV spēles noteikumi nav likumīgi

Valsts kontrole (VK) revīzijā secinājusi, ka populārās Latvijas Loto televīzijas spēles SuperBingo noteikumi nav apstiprināti atbilstoši likuma prasībām.

Kā norāda VK, izlozes SuperBingo pamatspēle un TV auditorijas spēle ir viena izloze, kuras noteikumi ir jāapstiprina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijai, pārliecinoties par laimestu fonda sadalījumu pa laimestu grupām un kārtību, kādā dalībnieks var piedalīties izlozē. Inspekcija TV auditorijas spēles noteikumus nav apstiprinājusi - tie apstiprināti tikai ar valsts akciju sabiedrības Latvijas Loto valdes lēmumu.

Izložu un uzraudzības inspekcija revidentiem skaidrojusi, ka SuperBingo televīzijas auditorijas spēlēs dalībnieki piedalās ar nelaimējušām skaitļu izložu kvītīm un nelaimējušām momentloteriju biļetēm, līdz ar to dalība SuperBingo TV auditoriju spēlēs ir bez maksas, tāpēc tai noteikumi nav jāapstiprina. Turklāt šis raidījums ir Latvijas Loto mārketinga akcija, lai piesaistītu skatītājus.

VK gan uzskata, ka šis skaidrojums ir pretrunā ar noteikumiem, jo, analizējot izlozes SuperBingo TV auditorijas spēles noteikumus, ir konstatēts, ka tajā var piedalīties līdz 30 dalībniekiem, no kuriem divi dalībnieki izlozēti iepriekšējā televīzijas spēlē.

Turklāt šī auditorijas spēle, revidentu ieskatā, nav uzskatāma tikai par mārketinga akciju, jo izlozes SuperBingo noteikumi paredz, ka izloze sastāv no pamatspēles un TV auditorijas spēles, kā arī laimestu fonds gan pamatspēlei, gan TV auditorijas spēlei tiek proporcionāli veidots no kopējās izlozes SuperBingo biļešu realizācijas kopsummas.

Revīzijā arī secināts, ka Latvijas Loto nav nodrošinājis patērētāju informēšanu, ka personas līdz 18 gadu vecumam pašas nevar tikt reģistrētas SuperBingo TV izlozes spēlei.

Tikmēr Latvijas Loto pārstāve Aiga Roziņa skaidro, ka skaitļu izlozes SuperBingo noteikumi ir apstiprināti IAUI atbilstoši Azartspēļu un izložu likuma prasībām. 

"Noteikumi norāda laimestu fondu un tā sadalījumu pa laimestu grupām. Minēto apstiprināto noteikumu 8.5.punktā ir noteikts, ka TV auditorijas spēles, to dalībnieku noteikšanas kārtība, tajās izspēlētie laimesti un laimestu izspēles kārtība tiek noteikta ar Latvijas Loto valdes lēmumu noteiktam spēļu periodam. Aktuālā redakcija vienmēr ir publiski pieejama Latvijas Loto mājaslapā," norāda Roziņa.

Viņa arī piebilst, ka SuperBingo TV šova laikā tiek organizētas arī vairākas papildspēles, kā, piemēram, Superpiparkūkas un SuperBingo ziemas spēle ar iknedēļas automašīnu izlozi, kuru noteikumi ir atsevišķi apstiprināti IAUI likumā paredzētajā kārtībā.

Roziņa uzsver, ka skaitļu izlozes SuperBingo TV auditorijas spēļu perioda noteikumos ir iekļauta arī informācija par TV izlozes dalībnieku vecuma ierobežojumu. Lai piedalītos TV izlozē, spēlētājam ir jāreģistrējas dalībai izlozē pa telefonu, un spēlētāji reģistrācijas brīdī tiek informēti, ka izlozē var piedalīties personas, kuras sasniegušas vismaz 18 gadu vecumu.

Roziņa arī atzīmē, ka Azartspēļu un izložu likums neaizliedz nepilngadīgām personām piedalīties izlozēs. Latvijas Loto uzsver, ka SuperBingo TV izlozes dalībnieku vecuma ierobežošana ir tikai un vienīgi Latvijas Loto sociālā iniciatīva, darbojoties atbilstoši Eiropas Loteriju asociācijas Atbildīgas spēles standarta prasībām, lai atturētu nepilngadīgas personas piedalīties spēlē par naudu.

(papildināts ar Latvijas Loto komentāru 7.-10. rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas