Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

papildināts (14:32) - Latvijas Gāzes vadītāja amatā iecelts Aigars Kalvītis

AS Latvijas Gāze valdes priekšsēdētāja amatā iecelts ekspremjers Aigars Kalvītis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā ziņots, jau iepriekš ja Latvijas Gāzes akcionāra SIA Itera Latvija valdes priekšsēdētājs Juris Savickis atzina, ka Kalvītis ir viens no pieciem līdz sešiem kandidātiem uz Latvijas Gāze valdes priekšsēdētāja amatu. Vaicāts, vai pretendenti uz Latvijas Gāzes vadītāja amatu lielākoties ir no Latvijas, Savickis toreiz atklāja - tā kā viena no prasībām pretendentiem bija labas latviešu valodas zināšanas, amata konkursa pirmajā kārtā tika atsijāti tie, kuri neatbilda šīm prasībām.

Tikmēr Kalvītis aģentūrai LETA iepriekš atteicās komentēt izskanējušo informāciju, ka viņš būtu pieteicies uz gāzes kompānijas vadītāja amatu.

Jau ziņots, ka ilggadējais AS Latvijas Gāze vadītājs Adrians Dāvis maija beigās paziņoja, ka nolēmis pamest amatu, lai dotu vietu jauniem cilvēkiem. Dāvim, kā arī kopumā četriem valdes locekļiem, amata pilnvaru termiņš beidzas 16.augustā.

Latvijas Gāzes valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa kandidātu atlasi no 16.jūnija līdz 26.jūnijam veica augsta līmeņa vadītāju meklēšanas kompānija Pedersen & Partners.

Pats Kalvītis norādījis, ka lielākais izaicinājums būs gāzes tirgus liberalizācijas procesa īstenošana, sabalansējot akcionāru un iedzīvotāju intereses.

"Šis būs lielākais izaicinājums ilgtermiņā - kā sabalansēt uzņēmuma akcionāru intereses ar to, lai brīvajā gāzes tirgū neciestu arī iedzīvotāji, jo skaidrs, ka gāzes cenas kāps. Tas būs smags darbs tehniski, juridiski, ekonomiski, un iznākumā nevajadzētu ciest nevienam," sacīja Kalvītis

"Pats esmu ekonomists, domāju, ka šajā darbā izdosies veiksmīgi sastrādāties ar pārējiem valdes locekļiem, kā arī akcionāriem," piebilda Kalvītis, pagaidām atturoties komentēt izaicinājuma īstenošanas detaļas.

Savukārt jautāts par gaidāmajām sarunām brīvā tirgus sakarā ar Krievijas kompāniju Gazprom, kurai uzņēmumā pieder 34% akciju, Kalvītis sacīja, ka sarunām nevajadzētu tikt politizētām, jo "visa pamatā tomēr ir biznesa intereses".

"Gazprom interesē cipari, tur viss balstās uz ekonomiskiem principiem, nevis politiku. Prognozēju, ka sarunas ar Gazprom vadību būs pozitīvas," sacīja Kalvītis.

Viņš atturējās minēt, kad notiks tuvākās sarunas ar Krievijas akcionāriem, norādot, ka patlaban pēc iecelšanas jaunajā amatā viņam vispirms jāiepazīstas ar stāvokli uzņēmumā.

ziņa papildināta ar Aigara Kalvīša viedokli 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas