Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

papildināts (15:47) - Krasovickis tiesā pieteicis Revertas maksātnespēju

Bijušais AS Parex banka akcionārs Viktors Krasovickis Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniedzis AS Reverta maksātnespējas pieteikumu, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.Maksātnespējas procesa lieta ierosināta 11.novembrī. Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, maksātnespējas procesa lietu 26.

novembrī plkst.14 vērtēs tiesnesis Didzis Melbārdis.Revertas Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa aģentūrai LETA norādīja, ka Reverta līdz šim ir pildījusi un pilda visas savas līgumiskās un likumiskās saistības, tādēļ šāda pieteikuma iesniegšana ir absurda un nepamatota, un Revertas valde jau pašreiz veic visas nepieciešamās darbības, lai to pierādītu. "Jāuzsver, ka saskaņā ar Krimināllikuma 214.pantu par nepatiesa maksātnespējas procesa pieteikuma iesniegšanu draud kriminālatbildība," rezumēja Ozoliņa.Starp bijušajiem bankas akcionāriem Krasovicki un Valēriju Karginu Reverta pašlaik notiek daudzas tiesvedības. Tostarp Rīgas apgabaltiesā tiek skatīta Reverta un Privatizācijas aģentūras (PA) prasība pret Karginu un Krasovicki par kopumā 99,5 miljonu latu (141,6 miljonu eiro) piedziņu.Reverta un PA no Kargina un Krasovicka vēlas panākt 12 miljonu latu (17,07 miljonu eiro) PA nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu, kā arī piedzīt par labu Parex kompensāciju vairāk nekā 82,7 miljonu latu (117,7 miljonu eiro) apmērā un līgumsodu - 4,5 miljonus latu (6,4 miljonus eiro).No bankas un tās pašreizējā lielākā akcionāra PA puses, izvērtējot 2008.gada 10.novembrī noslēgtā Ieguldījuma līguma izpildi, kas bija pamats bankas pārņemšanai, konstatēts, ka vairāku pārdevēju, tas ir, Kargina un Krasovicka, sniegtie apliecinājumi un garantijas neesot bijušas precīzas un patiesas.Kā ziņots, celtajā prasībā abi prasītāji vēršas pret Karginu un Krasovicki arī par kompensācijas un ar to saistītā līgumsoda piedziņu. Saistībā ar 2008.gada 10.novembrī noslēgtajā Ieguldījuma līgumā paredzēto Kargins un Krasovickis ir atbildīgi par nepatiesas informācijas sniegšanu par faktisko situāciju bankā šī līguma slēgšanas brīdī.Banka konstatējusi, ka faktiskie zaudējumi, kas bija jāatzīst bankas bilancē, uz 2008.gada 31.oktobri bija vismaz par 82 miljoniem latu (116,7 miljoniem eiro) lielāki.Šādi secinājumi izriet no veiktās juridiskās un finanšu izpētes un apstākļu detalizētas analīzes, ko PA uzdevumā ir veikuši piesaistītie finanšu un juridiskie eksperti - auditorfirma PricewaterhouseCoopers un zvērinātu advokātu birojs Eversheds Bitāns. Kopējais prasību apjoms pret bijušajiem Parex akcionāriem, ko tiesā ir pieteikuši "Parex un PA, pārsniedz 164 miljonus latu (233,3 miljonus eiro).Valsts Parex kapitāldaļas no Kargina un Krasovicka pārņēma 2008.gada 5.decembrī. Patlaban Parex 83,07% akciju īpašnieks ir PA, bet 13,61% akciju pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.2010.gada augustā notika Parex bankas labo aktīvu pārēja uz jaunizveidoto Citadele banku. Kopš tā brīža Parex banka darbojas kā risinājuma banka, kuras galvenais uzdevums ir valsts ieguldījumu maksimāla atgūšana noteiktajā termiņā. Tagad tai vairs nav bankas licences, un tā ir pārdēvēta par Revertu.(papildināta 2.rindkopa; pievienota 3.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas