Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (16:08) - Vācijā nodedzis Latvijas Ecolines autobuss, cietušo nav

Vācijā pilnībā izdedzis divstāvu pasažieru autobuss Ecolines no Latvijas, taču neviens no 46 pasažieriem laimīgā kārtā nav cietis, vēsta Vācijas mediji.

Negadījums notika svētdienas rītā ap plkst.10 uz autošosejas A2 netālu no Bādoeinhauzenes, vēsta laikraksts Mindener Tageblatt. Autobuss bija ceļā uz Parīzi.

Autobusa vadītājs pamanījis liesmas un piestājis ceļa malā, nekavējoties uzsākot pasažieru evakuēšanu. Pasažieri pat paguvuši izņemt savu bagāžu, līdz autobusu pilnībā pārņēmušas liesmas.

Autošosejas policijas dienesta pārstāvis Bjerns Litke uzslavēja autobusa šofera operatīvo rīcību, nekavējoties reaģējot uz pamanīto sadūmojumu un evakuējot pasažierus, kas ļāvis izvairīties no lielākas nelaimes. 

Negadījuma dēļ policija uz četrām stundām svētdien apturēja satiksmi uz autošosejas Dortmundes virzienā, kur izveidojās sastrēgums vairāku kilometru garumā.

Kā liecina notikumu vietā uzņemtās fotogrāfijas, dzeltenais Ecolines divstāvu autobuss pilnībā izdedzis. Negadījuma iemesls pagaidām nav zināms.

46 pasažieri nogādāti Hannoverē, kur viņiem pakaļ ieradīsies rezerves autobuss, vēsta Mindener Tageblatt.

Uzņēmumā biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprina, ka svētdien, 26.janvārī, "Ecolines" autobusa reisā uz Parīzi izcēlies ugunsgrēks. Kad autobuss atradies ceļā uz Vācijā, aiz Hannoveres, tajā nostrādājusi drošības signalizācija, kas brīdina par ugunsgrēka trauksmi. Ievērojot drošības instrukcijas, autobusa vadītājs apturējis transportlīdzekli, bet stjuarte sākusi momentānu pasažieru evakuāciju. Autobusa šoferi konstatējuši degšanu autobusa motora nodalījumā, ievērojot instrukcijas, sākuši dzēšanas darbus ar autobusā pieejamajiem ugunsdzēšamajiem aparātiem, kā arī izsaukuši ugunsdzēsējus.

Negadījumā cietušo nav. Bojātas tikai dažas bagāžas vienības, kuru īpašniekiem tiks kompensēti materiālie zaudējumi. Uzreiz pēc pasažieru evakuācijas un pārliecināšanās par viņu drošību izsaukts "Ecolines" autobuss no tuvākā maršrutu savienojuma punkta Berlīnē, bet pasažieri izvietoti speciālā teltī. Izsauktais autobuss ieradies maksimāli īsā laikā un uzņēmis visus pasažierus, kas turpinājuši ceļu plānotajā maršrutā uz Parīzi. Jau tajā pašā dienā visi pasažieri nogādāti savos mērķa galapunktos.

Ievērojot procedūras, par negadījumu informētas atbilstošās iestādes, un uzņēmums jau sācis iekšējo izmeklēšanu. Kā sākotnējais aizdegšanās iemesls identificēts īssavienojums autobusa apkures sistēmā. Autobuss bijis apdrošināts.

Ecolines vadītājs Andris Podgornijs biznesa portālu Nozare.lv informēja, ka pasažieri ar kompānijas piesūtītu autobusu Parīzē ieradušies vien ar četras stundas nokavēšanos. Autobuss uz šosejas jau sen vairs nestāvot, jo to evakuēt esot Vācijas ugunsdzēsēju komandas kompetencē, skaidroja Podgornijs, gan uzsverot, ka viņu uzmanības lokā pirmām kārtām esot bijis nogādāt pasažierus uz ceļojuma mērķi.

Uz Nozare.lv jautājumu, kādi varētu būt zaudējuma apmēri, kompānija norāda, ka patlaban šī informācija tiek apkopota, jo primāri bijušas rūpes par pasažieriem un ekipāžu. Kad aprēķini būšot veikti, tikšot sniegta informācija. Kā uzsver uzņēmumā, Vācijas mediji snieguši kļūdainu informāciju, ka pasažieri nogādāti Hannoverē un gaida autobusu. Kā uzsver kompānijā, visi pasažieri jau vakar esot nogādāti paredzētajos galamērķos.

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas