Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināts (16:33) - PTAC: Gandrs pārdevis nedrošu bērnu veloķiveri Spike

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) atzinis SIA Gandrs izplatīto bērnu veloķiveri Spike, par nedrošu, jo tā rada nopietnu risku, portālam Diena.lv pavēstīja PTAC pārstāve Sanita Gertmane.

 PTAC ekspertīzē konstatējis, ka veloķivere (rozā krāsā, 44-48cm, XXS,185g, 8738800002, EAN 5604415035913) neatbilst standarta Aizsargķiveres riteņbraucējiem, skeitbordistiem un skrituļslidotājiem prasībām "Triecienu absorbēšanas spēja" un "Aizturēšanas sistēmas efektivitāte".

Februāra vidū patērētāju tiesību aizstāvji uzdeva Gandram pārtraukt veloķiveru Spike pārdošanu, piegādāšanu, kā arī citādu izplatīšanu tirgū, izņemt to no Gandra tirdzniecības tīkla, atsaukt to no mazumtirgotājiem un patērētājiem un iznīcināt piemērotos apstākļos. 

Tā kā Gandrs neesot nav izpildījis PTAC lēmumā uzdoto – atsaukt preci no patērētājiem, patērētāju tiesību aizstāvji aicina patērētājus, kuru rīcībā ir minētā prece pārtraukt tās lietošanu un informēt PTAC, zvanot uz tālruni 67388639 vai iesniedzot virtuālo kontaktformu.

Gandra valdes loceklis Edgars Ražinskis biznesa portālam Nozare.lv sacīja, ka uzņēmums apstrīdējis tiesā PTAC lēmumu izņemt no tirdzniecības bērnu veloķiveres Polisport Spike, jo PTAC veiktās testēšanas gaitā ir pieļauti būtiski materiālo un procesuālo tiesību pārkāpumi. "Šā gada 18.martā apstrīdējām PTAC lēmumu Administratīvajā rajona tiesā, norādot, ka lēmumi pieņemti, pārkāpjot materiālās un procesuālās tiesību normas. Līdz galējam tiesas lēmumam nolēmām neveikt minēto preču tirdzniecību, kā arī iznīcināšanu. Tomēr jau iepriekš, respektējot likumdošanas prasības, līdz pilnīgai apstākļu noskaidrošanai 2013.gada decembrī izņēmām no apgrozības zīmola Polisport Spike modeļa ķiveres," sacīja Ražinskis.

Viņš norādīja, ka ķiveres ražotājs minētajam modelim ir veicis vairākus laboratoriskus testus un papildus starptautiska sertifikāta atbilstībai veiktās pārbaudes apliecina, ka ķiveres modelis izturējis visas prasības. "Četri no pieciem modelim veiktajiem testa rezultātiem ir atbilstoši visām prasībām, taču piektais tests, kas veikts pēc PTAC pasūtījuma, pārbaudi nav izturējis," sacīja Ražinskis.

Viņš norādīja, ka uzņēmums Polisport ir viens no līderiem bērnu veloķiveru un velosipēdu krēsliņu ražošanā Eiropā un minētais modelis tiek tirgots visās Eiropas Savienības valstīs, taču, izņemot Latvijas PTAC, nekur nav apšaubīta modeļa kvalitāte un drošums.

"Gandrs preču kvalitāti un drošumu izvirzījis par uzņēmuma darbības pamatmērķi. Varam apgalvot, ka veikalu plauktos nonāks tikai tās preces, par kuru uzticamību esam pilnīgi pārliecināti," sacīja Ražinskis.

Papildināts ar Gandra komentāru pēdējās četrās rindkopās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas