Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināts (16:57) - Lidostā Rīga veikta kratīšana, izņemts seifs

Ekonomikas policija pirmdien veikusi kratīšanu lidostā Rīga, liecina portāla Diena.lv rīcībā esošā informācija.

Lidostā portālam Db.lv apstiprināja, ka Ekonomikas policijas darbinieki atstādinātā Drošības departamenta direktora Raimonda Lazdiņa bijušā kabineta izņēmuši seifu, kuru lietoja Lazdiņš.

Saskaņā ar lidostas pārstāvju teikto, Lazdiņš nav izpildījis lidostas rīkojumu atdot seifa atslēgu, un šis seifs arī kratīšanā izņemts. "Lidosta nav informēta par procesa virzītāja lēmumu, tāpēc neko vairāk paskaidrot nevar," vēl piebilsts lidostas atbildē.

Valsts policijas preses sekretārs Toms Sadovskis Db.lv apstiprināja, ka pirmdien, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, policija veikusi kratīšanu Mārupes pagastā. Konkrēti, vai tā bijusi lidosta, apstiprināt viņš nevar. Līdz šim Lazdiņa vārds izskanējis saistībā ar tā dēvēto lidostas telefonsarunu noklausīšanās lietu, taču Sadovskis, jautāts, vai kratīšana veikta saistībā ar šo lietu, atbildēji noliedzoši.

Pagājušā gada decembrī lidosta informēja, ka tās valdei nezinot, ir veikta vairāku lidostas Rīga darbinieku nesankcionēta un prettiesiska telefona sarunu noklausīšanās un ierakstīšana. Minētās darbības, izmantojot savu dienesta stāvokli un ieņemtajam amatam piešķirtās pilnvaras, ir veikuši vairāki lidostas darbinieki pēc iepriekšējas vienošanās, atgādina portāls Db.lv.

Vēlāk TV3 raidījums Nekā personīga ziņoja, ka par darbinieku sarunu izspiegošanu un paviršu lidostas apsargāšanu no amata atstādināts lidostas Rīga Drošības departamenta priekšnieks Lazdiņš, kā arī divi viņa padotie. Lazdiņš pieķerts ne tikai lidostas darbinieku telefonsarunu izspiegošanā, bet arī par vairākiem pārkāpumiem, tādējādi pieļaujot paviršu lidostas teritorijas apsargāšanu, pat tiekot pieļauta nepiederošu personu iekļūšana tajā.

Raidījums vēstīja, ka izmeklēšanu rosinājis jaunais lidostas Rīga valdes loceklis Raimonds Rožkalns, jo pārkāpumu esot daudz, bet visus atklāt vēl nevarot, taču esot skaidrs - Lazdiņš organizējis sistemātisku lidostas darbinieku sarunu noklausīšanos. Lidostas valde izveidoja izmeklēšanas komisiju, tomēr jau decembrī Drošības policija izmeklēšanu pārņēmusi un veikusi kratīšanas. No lidostas tika aizvesti datori, dažādas ierīces un dokumenti.

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas Televīzijas raidījums de facto informēja, ka starp lidostu un Lazdiņu, Andri Savko un Intu Rubezi, kurus lidosta atbrīvoja no darba par nesankcionētu darbinieku telefonsarunu noklausīšanos, pašlaik noris vairākas tiesas prāvas un Rīgas apgabaltiesa lēmusi, ka rīkojums par Rubeža atstādināšanu ir nepamatots un viņam jāsamaksā nesaņemtā darba alga.

Lursoft dati liecina, ka pagājušajā gadā Rīgas lidostas apgrozījums sasniedzis 47,32 miljonus eiro, kas ir par 10,26% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa pēc nodokļiem sarukusi vairāk nekā trīs reizes, noslīdot līdz 601,36 tūkstošiem eiro. Starptautiskā lidosta Rīga ir valsts akciju sabiedrība. Visu akciju īpašnieks ir Latvijas valsts un kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

Ar plašāku policijas komentāru papildināta 4.rindkopa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas