Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (17:32) - Dombrovskis vēl pagūst otrreiz atcelt rīkojumu par Strīķes atlaišanu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), kurš premjera amatā, visticamāk, aizvada pēdējo dienu, atkal atcēlis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Jaroslava Streļčenoka rīkojumu par darba uzteikšanu savai vietniecei korupcijas apkarošanas jautājumos Jutai Strīķei.

Premjers pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka ir izskatījis KNAB arodbiedrības sūdzību par Streļčenoka 14.janvāra lēmumu par viņa vietnieces Strīķes atbrīvošanu no amata un konstatējis, ka jauns pamats Strīķes atbrīvošanai no amata nav rasts. 

"Diemžēl esmu spiests atkārtoti atcelt šo Streļčenoka kunga rīkojumu, jo diemžēl  nekāda jauna pamata atlaišanai nav. No trīs punktiem, kas tika norādīti manā 7.janvāra rīkojumā, ir novērsts tikai viens," sacīja demisionējušais premjers.

Viņš savu lēmumu iepriekš pārrunājis ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru un topošo premjeri Laimdotu Straujumu (Vienotība).

KNAB pārstāve Māra Priedīte Portālu Diena.lv informēja, ka birojs otrdien saņēmis Ministra prezidenta rīkojumu, atkārtoti atceļot KNAB priekšnieka rīkojumu par Strīķes atbrīvošanu no ieņemamā amata un secina, ka rīkojumā nav ietverts izvērtējums par Strīķes darba uzteikumā minētajiem pārkāpumiem, taču vērtēta šo pārkāpumu fiksēšanas un izvērtēšanas kārtība, kuru KNAB joprojām uzskata par atbilstošu normatīvajiem aktiem. 

KNAB paskaidro, ka atkārtotā darbinieka novērtēšana ir  faktiski sākotnēji par 2012.gada darba rezultātiem veiktās novērtēšanas turpinājums, kas noslēdz šo novērtēšanu pēc sešiem mēnešiem.

Birojā uzsver, ka Strīķei tika uzteikts darbs par sistemātiskiem pārkāpumiem viņas darbībā, tādējādi zaudējot darba devēja uzticību.

KNAB vērš uzmanību, ka Ministru prezidenta rīkojumā ir nekorekti norādīts, ka "2013.gada 18.decembra atzinumā par disciplināra pārkāpuma sastāva esību Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors, vecākais tieslietu padomnieks, ir norādījis, ka šajā epizodē nav bijis pamata disciplinārsoda piemērošanai, jo tas pārkāptu disciplinārlietas izmeklēšanas ietvaru", jo tieši minētā amatpersona norādījusi, ka Strīķe nav ievērojusi pretendentu atlases kārtību, neizveidojot komisiju   izmeklētāja amata pretendentes atbilstības vērtēšanai, vienlaicīgi pievienojoties komisijas viedoklim, ka minētā pārkāpuma vērtēšana paplašinās lietas izmeklēšanas ietvaru.

"Ņemot vērā to Strīķes disciplinārlietas izmeklēšanas komisija nebija vērtējusi šo faktu, Streļčenoks pieņēma  lēmumu, ka šajā gadījumā Strīķes rīcībā nevar konstatēt disciplinārpārkāpuma sastāvu, taču vienlaikus KNAB norāda, ka minētais Strīķes pārkāpums tika ņemts vērā, vērtējot viņas darbību," norāda birojā. 

Jau vēstīts, ka Streļčenoks savu vietnieci Strīķi no amata atbrīvoja 20.decembrī, taču jau tolaik demisionējušais premjers Dombrovskis šo rīkojumu atcēla. 14.janvārī Streļčenoks Strīķei darbu uzteica atkārtoti.

Papildināts ar KNAB komentāru 5.-9.rindkopā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas