Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

papildināts (17:54) - Cilinskis beidzot skaidri pasaka, ka 16.martā ies pie Brīvības pieminekļa

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL!-TB/LNNK) beidzot publiski skaidri pateicis, ka, neskatoties uz valdības lēmumu, 16.martā dosies pie Brīvības pieminekļa.

Taujāts, vai arī šogad līdzīgi kā iepriekš dosies 16.martā pie Brīvības pieminekļa, Cilinskis Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā atbildēja apstiprinoši. Turklāt viņš norādīja, ka piedalīsies arī gājienā.

Ministrs atzina, ka intervijā atklājis vairāk nekā iepriekš plānojis, bet sava lēmuma motivāciju un to, vai šāds solis nekaitēs valstij, solīja paskaidrot sīkāk piektdien īpaši sasauktajā preses konferencē. "Jautājums ir par manu motivāciju, pārējais jau ir bijis pateikts, līdz ar to tas nav mainījies."

Bijušais Valsts prezidents un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers (Reformu partija), lūgts komentēt kāda valdības ministra iespējamo dalību 16.marta piemiņas gājienā, teica, ka būtu neiespējami pierādīt Rietumu sabiedrotajiem, ka valdības ministrs tajā nav valdības deleģēts. 

"Es cienu Eināru Cilinski un tā ir viņa paša izvēle, vai augstāk vērtēt personisko, vai valstisko," sacīja Zatlers. Viņš uzsvēra, ka valstij ir jānodrošina izteikšanās un pulcēšanās brīvība. Tā ir iespēja katram brīvi paust viedokli un nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, un valsts gādā, lai šajā pasākumā nebūtu konfrontācijas. Taču tas nav valsts oficiālais pasākums.

Koalīcijas partneri no Zaļo un zemnieku savienības gan atzina, ka, iesaistot Visu Latvijai!–TB/LNNK koalīcijā, bija zināms, ka apvienības līderi, kuri 16.martā ir devušies pie Brīvības pieminekļa, to darīs arī šogad. Koalīcijas līgumā nav nekas tāds paredzēts, uz kā pamata tāpēc varētu pieprasīt ministra demisiju.

Saskaņas centra frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs šo strīdu koalīcijā vērtē priekšvēlēšanu kontekstā - ja Vienotība pieprasīs Nacionālās apvienības ministra demisiju, tad pazaudēs tos punktus, kurus centusies nacionālajos jautājumos VL!–TB/LNNK atņemt. "Cilinskis neizskatās pēc tāda, kurš pieaudzis pie krēsla. Ja viņu izdzen, tad viņš tikai iegūst punktus," sacīja Urbanovičs. 

Jau ziņots, ka valdība otrdien aiz slēgtām durvīm nolēma, ka Ministru kabineta locekļi 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa piedalīties nevarēs. Cilinskis, kurš iepriekš regulāri 16.martā devies pie Brīvības pieminekļa, valdības lēmumu neatbalstīja. Par savu tālāko rīcību viņš solīja informēt preses konferencē, kas sasaukta piektdien. Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja: ja ministrs ir atbildīgs, tad viņam valdības lēmumi ir jāpilda

Valdība lēmumu par nepiedalīšanos 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa pieņēma pēc tam, kad uzklausīja valsts drošības iestāžu un Ārlietu ministrijas informāciju par saspringto situāciju Ukrainā, kā arī iespējamiem notikumiem 16.martā Latvijā. Netiek izslēgts, ka dalība 16.marta gājienā Cilinskim var maksāt amatu.

(Pievienota no 4. līdz 7.rindkopai.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas