Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (18:29) - Premjers gaidīs NA rakstisku prasību par ministra atsaukšanu; Bordāns pārsteigts

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) saskaņā ar koalīcijas līgumu vispirms gaidīs rakstisku Nacionālās apvienības (NA) prasību par Jāņa Bordāna atsaukšanu no tieslietu ministra amata un tikai tad lems par tālāko rīcību.

"Es gaidu no NA rakstisku brīdinājumu, kuram jābūt vismaz nedēļu iepriekš pirms lēmuma galīgās pieņemšanas. Tad, kad es šādu rakstisko brīdinājumu būšu saņēmis un iepazinies ar tā saturu, varēs kaut kādus detalizētākus komentārus sniegt," sacīja premjers, kurš grib zināt politiskā spēka motivāciju.

Bordāns intervijā Latvijas Radio izteicās, ka ir pārsteigts par NA izvēlēto formu, kā paziņot par viņa izslēgšanu no partijas un prasību atcelt no ministra amata. Bordāns pastāstīja, ka piektdien piedalījies Latvijas tiesnešu konferencē un tās laikā pēkšņi izsaukts uz NA valdes sēdi. Uz to ierodoties, tapis skaidrs, ka dienaskārtībā ir jautājums pa viņa darbību partijā un varētu būt vai nu pašam jāizstājas no partijas, vai arī gaidāms balsojums par viņa izslēgšanu.

Bordāns uzskata, ka vienmēr labprātīgi pildījis partijas nostādnes un programmu un izteiktie komentāri par viņa saistību ar kādu citu politisku spēku ir nevietā, jo "es nekādā citā politiskā spēkā nedarbojos". Acīmredzot, viņa darbība, acīmredzot NA nav apmierinājusi.

Viņš Latvijas Radio arī uzsvēris, ka valstī ir noteikta kārtība, kādā ministru aicina atkāpties un NA to nav ievērojusi.

Premjers citēja koalīcijas līgumu, kurā teikts, ka koalīcijas partnerim pārējie partneri un premjers jāinformē rakstiski par iecerēto ministra atsaukšanu vismaz vienu nedēļu pirms šāda lēmuma pieņemšanas. Lai arī NA zināmas indikācijas par šādu lēmumu bija devusi, premjeru pārsteidz lēmuma pēkšņums.

"Ministra Bordāna darbu es vērtēju pozitīvi. Pēdējā laikā viņš pieteicis vairākas svarīgas reformas tieslietu jomā, tai skaitā jautājumu par reformām attiecībā uz maksātnespējas administratoriem," teica premjers, paužot cerību, ka pēkšņais lēmums nav saistīts ar ministra pieteiktajām reformām.

Dombrovskim radies iespaids, ka NA rīkojas pēc principa "ne dienu bez krīzes". "Tikko vakar apstiprinājām kultūras ministru, tagad viņu sāk šūpot tieslietu ministru." Premjers sacīja, ka viņam būs nepieciešams tikties ar tieslietu ministru Bordānu un NA pārstāvjiem. "Bet to visu varēs sākt tikai pēc tam, kad būs saņemts šis te rakstiskais brīdinājums."

Taujāts, vai šī situācija neapdraud budžeta un valdības stabilitāti, premjers sacīja, ka to nesaista ar budžeta procesu. "Pie šī jautājuma mēs, visticamāk, varēsim atgriezties aiznākošajā nedēļā, tad arī darbs pie budžeta būs pabeigts," pārliecināts bija premjers. Viņš uzsvēra, ka koalīcijā ir vienošanās par atbalstu budžetam. Arī visi jūtīgie jautājumi un ultimāti ir atrisināti.

Jau vēstīts, ka NA ietilpstošā partija Tēvzemei un Brīvībai/LNNK piektdien valdes sēdē pieņēmusi lēmumu izslēgt no partijas tieslietu ministru Bordānu. TB/LNNK valde uzskata, ka Bordāna faktiskā darbība liecina par dalību cita politiskā spēka veidošanā, kas nav savietojams ar atrašanos TB/LNNK

NA arī vērsusies pie premjera Dombrovska un informējusi par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru.

(papildināts ar Bordāna teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas