Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

papildināts (19:31) - Vēl par mēnesi pagarina Strīķes disciplinārlietas izmeklēšanas termiņu

Vēl par vienu mēnesi - līdz 20.oktobrim Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pagarināts biroja priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš.

Sākotnēji KNAB priekšnieka vietnieces Ilzes Jurčas vadītājai disciplinārlietas izmeklēšanas komisijai bija uzdots veikt disciplinārlietas izmeklēšanu un sagatavot slēdzienu līdz 13.septembrim. Vēlāk termiņš tika pagarināts līdz 20.septembrim. Tagad tas pagarināts jau otrreiz - līdz .oktobrim.

Kā portālam Diena.lv skaidroja KNAB preses pārstāve Inta Šaboha, KNAB Iekšējais normatīvais akts paredz, ka disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš ir viens mēnesis, tomēr pēc komisijas motivēta lūguma KNAB priekšnieks izmeklēšanas termiņu var pagarināt uz laiku, kas nav ilgāks par četriem mēnešiem, bet gadījumā, ja nepieciešama ilgstoša faktu konstatācija, KNAB priekšnieks disciplinārlietas izmeklēšanas termiņu var pagarināt uz laiku, kas nav ilgāks par gadu, par to brīdinot darbinieku.

Šajā gadījumā disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš, pēc komisijas motivēta lūguma, ir pagarināts līdz 20.oktobrim. 

Streļčenoka vietniece korupcijas novēršanas jautājumos Ilze Jurča piektdien Latvijas Radio stāstīja, ka sākotnēji lietas izskatīšanas termiņš tika pagarināts līdz 20.septembrim, saistībā ar personas prombūtnes laiku – atvaļinājuma vai slimības laiku, savukārt, tagad termiņu lūgts pagarināt saistībā ar ievērojamo faktu apjomu, pierādījumu vākšanu, izvērtēšanu utml.

Oficiāli KNAB to neatklāj, Latvijas Radio vēsta, ka šonedēļ ar Streļčenoka lēmumu disciplinārlietas komisijas sastāvs tika papildināts. Līdz šim tajā darbojās Jurča, Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja vietniece Solveiga Līce un Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Uvis Kozlovskis. Tagad tajā iekļauti arī Labklājības ministrijas juriskonsults Māris Knoks un divi KNAB novēršanas bloka darbinieki - Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas galvenais speciālists Jānis Bautris un Politisko organizāciju finanšu kontroles nodaļas galvenā speciāliste Vineta Ostrovska. 

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks 13.augustā ierosinājis disciplinārlietu pret savu vietnieci Strīķi. Pēdējos mēnešos KNAB atkal uzjundījušas ķildas starp biroja priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku un daļu biroja darbinieku, tostarp Strīķi.

Streļčenoks iepriekš pauda pārliecību, ka birojā notiekošais ir mākslīgi veidots konflikts, kura atrisināšana ir tikai laika jautājums. Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) uzskata, ka konflikts starp KNAB darbiniekiem pamatā ir izveidojies nevis personāliju, bet sistēmisku problēmu dēļ, tāpēc viņš un ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nolēmuši veidot starpinstitūciju darba grupu biroja nolikuma pilnveidošanai. 

Ceturtdien, 19.septembrī, Streļčenoks piemēroja disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata - Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei. Draveniece aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja, ka viņa tiek atbrīvota no amata ar ceturtdienu. Streļčenoka lēmumu viņa uzskata par prettiesisku un to noteikti pārsūdzēs tiesā. Disciplinārsodu viņa esot izpelnījusies par maznozīmīgiem pārkāpumiem, kas Streļčenoka izpratnē ir pietiekams pamats viņas atbrīvošanai. Pārkāpumi esot tie paši, kas bija minēti viņas pagājušā gada darba novērtējumā - "nebūtisku iekšējo procedūru neievērošana".

KNAB iekšējā kārtība paredz, ka disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš ir viens mēnesis. Vienlaikus pēc komisijas motivēta lūguma KNAB priekšnieks izmeklēšanas termiņu var pagarināt uz laiku, kas nav ilgāks par četriem mēnešiem, bet gadījumā, ja nepieciešama ilgstoša faktu konstatācija, termiņu var pagarināt uz laiku, kas nav ilgāks par gadu.

Papildināta ar 5. un 6.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas