Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

papildināts (22:16) - Bez elektrības joprojām aptuveni 10 tūkstoši Sadales tīkla klientu

Visiem klientiem elektroapgāde vēl nav atjaunota, taču jaunākā informācija liecina, ka līdz plkst.21 vakarā izdevies novērst 90% vētras radīto bojājumu, portālu Diena.lv informēja _Sadales tīkla _pārstāve Ilze Rubene.Lokalizēti 341 vidējā sprieguma un 926 zemsprieguma bojājumi visā Latvijā. _Sadales tīkla _pārstāvji informē, ka darbs turpināsies arī diennakts tumšajā laikā - tiks veikta bojāto posmu lokalizēšana un izdarīti pārslēgumi līnijās, lai rīt no rīta varētu turpināt elektroapgādes atjaunošanas darbus.

Rubene portālam Diena.lv pastāstīja, ka jau līdz plkst.14 bija bojājumu skaitu bija izdevies samazināt trīskārtīgi, un elektroapgāde tika atjaunota vairāk nekā 60 000 klientiem. Vairākās vietās Latvijā līdz ar elektrības "pazušanu" nebija arī ūdens, par ko cilvēki ziņoja arī sociālajos tīklos. Tas gan atkarīgs no ūdens piegādātāja – vai tas nodrošinājies ar ģeneratoriem un spēj nodrošināt ūdens piegādi, apsīkstot elektroenerģijai.Rīgas ūdensapgādes uzņēmuma Rīgas ūdens preses sekretārs Artūrs Mucenieks portālam Diena.lv stāstīja, ka traucējumi elektroapgādē uzņēmuma klientiem ūdens piegādi neietekmē. Teju visas ūdens stacijas nodrošinātas ar dubultu elektropiegādi, atsevišķās stacijās ir arī ļoti jaudīgi dīzeļģeneratori, kas dod iespēju ražot elektroenerģiju pašam Rīgas ūdenim. Mucenieks teica, ka galvaspilsētas ūdensapgādes uzņēmums sniedz pakalpojumus Rīgas pilsētas robežās.Savukārt, piemēram, Baložu komunālās saimniecības valdes priekšsēdētājs Ilmārs Brālis Diena.lv atzina, ka laikā kamēr Baložos un Titurgā pārtrūkusi elektroenerģijas padeve - aptuveni no pulksten vieniem naktī līdz plkst.8.30 otrdienas rītā - iedzīvotājiem nācies iztikt arī bez ūdens. Brālis gan norāda, ka vētra pārciesta veiksmīgi, jo atbildīgie dienesti bijuši sagatavojušies un "nepieciešamības gadījumā" piegādāts arī ūdens, piemēram, būvniecības objektiem. No dzīvojamajām mājām pieprasījumi par ūdens piegādes neesot saņemti.Dienas gaitā elektroenerģijas piegādes atjaunošanu otrdien nodrošina 442 brigādes, kurās iesaistīti 1163 cilvēki. No visām iesaistītajām brigādēm 80 strādā Latvijas austrumos, 71 brigādes dienvidu teritorijā, 75 brigādes rietumu daļā, 73 brigādes ziemeļaustrumu daļā, 63 brigādes Latvijas ziemeļu daļā un valsts centrālajā daļā piesaistītas 80 elektromontieru brigādes.(ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas