Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Papildināts - arī Liepājas Olimpiskajam centram pazudusi nauda Krājbankas kraha priekšvakarā

Liepājas Olimpiskajam centram (LOC), līdzīgi kā Latvijas Universitātei, veicot pārskaitījumu īsi pirms paziņojumiem par ierobežojumu ieviešanu Latvijas Krājbankā (LK), nav izdevies aizskaitīt līdzekļus prom no šīs bankas. Uzņēmumam nav ne jausmas, kur palikusi viņu nauda, jo teorētiski 17.novembrī konts LK ticis slēgts.

Dienai pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Gatis Griezītis, uzzinot par problēmām ar Snoras banku, uzņēmums 17.novembrī veicis pārskaitījumu no LK konta un kontu slēdzis. "Mēs esam vieni no tiem, kam uz rokas ir bankas dokumenti, ka 17.novembrī naudu aizskaitījām," sacīja G.Griezītis. Tikai pēc valsts svētkiem LOC uzzinājis, ka "nauda nav aizgājusi, un juridiski nav ziņu, kur ir nauda, jo teorētiski konts ir slēgts," sacīja G.Griezītis, uzsverot, ka tikai 17.novembra vakarā plašākai sabiedrībai kļuvis zināms Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmums par ierobežojumu ieviešanu LK. Patlaban LOC izvērtē situāciju un gatavo vēstules valsts augstākajām amatpersonām par notikušo. Kā stāsta G.Griezītis, lai arī LOC ir konti piecās bankās, tomēr tieši LK glabājušās divas trešdaļas uzņēmuma līdzekļu. Uzņēmumam patlaban pietiek naudas, lai samaksātu algas un tekošos rēķinus, taču LK tikusi glabāta nauda, kas nepieciešama jau iesākta projekta īstenošanai, pastāstīja G.Griezītis. Tāpēc LOC pieprasījis aizdevumu no Valsts Kases.


Kā zināms, arī Latvijas Universitāte pieprasījusi skaidrojumu valsts augstākajām amatpersonām, kāpēc FKTK pagājušonedēļ aizkavējusi augstskolas 2,48 miljonu latu pārskaitījumu no LK. Divus miljonus latu augstskola aizskaitījusi jau 16.novembrī, bet pārējo summu – 17.novembrī. Uz citu banku pārskaitīti tikai 3000 latu no visas šīs naudas summas, bet pārējā nauda atlikta LK kontā atpakaļ. Tādējādi arī augstskola ir spiesta aizņemties patlaban līdzekļus no valsts turpmāko projektu īstenošanai. LU pieprasījusi atdot tai no LK konta nepārskaitīto naudu.

G.Griezītis atturējās Dienai pagaidām atklāt LK noguldīto summu un to, cik lielu aizdevumu uzņēmums pieprasījis no valsts.

Dienai skaidroja FKTK valdes loceklis Jānis Placis, FKTK jau 16.novembrī ar LK panākusi "brīvprātīgu piespiedu vienošanos" par to, lai banka apturētu tādu pārskaitījumu veikšanu, kas nav nepieciešami uzņēmumu saimnieciskās darbības nodrošināšanai ar mērķi novērst strauju bankas likviditātes zaudēšanu.

Papildinātas pēdējās divas rindkopas - red.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas