Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts - Vēlēšanu dienas kuriozi

Neatrodot politisko partiju apvienības Saskaņas centrs vēlēšanu biļetenā premjera amata kandidāta Nila Ušakova vārdu, vēlētājs to biļetenā ierakstījis pats. (LETA)
11.Saeimas vēlēšanu norises dienā sestdien iecirkņos visā Latvijā fiksēti dažādi kuriozi, kurus esam apkopojuši vienā materiālā. Ja arī jūs esat piedzīvojuši kādu amizantu notikumu vēlēšanu dienā, rakstiem mums [email protected].

Iecavā kāds vēlētājs savā vēlēšanas aploksnē ielicis 20 latu naudas zīmi ar tekstu uz tās: "Tas Lemberga kungam par mūža ieguldījumu aktiermeistarībā" (Inga Seņkāne Iecavā) 

666.vēlēšanu iecirknī, kas atrodas Madonas novada Lazdonas pagasta pārvaldē, konstatēta vairāku pildspalvu nozušana no vēlēšanu kabīnēm.  (LETA)

Zaļeniekos kāds vēlētājs aptuveni 45 minūtes apdomājis savu izvēli. (LETA) 

Kādā vēlēšanu iecirknī seifam sestdien nolūzusi atslēga, tādēļ nav bijis iespējams piekļūt seifā noglabātajām vēlēšanu zīmēm un aploksnēm. (Latvijas Radio) 

Jauns vīrietis Rīgā, Sarkandaugavā, vēlēšanu iecirknī, kas iekārtots kafejnīcas Širhans telpās, ieradies apreibinošo vielu iespaidā un vēlēšanu urnā centies iemest vēlēšanu aploksni, kurā, visticamāk, bijušas ieliktas visas vēlēšanu zīmes. Aploksnes iemešana urnā īsti nav padevusies, un tas prasījis zināmu piepūli. (BNS)

Siguldā kāda vēlēt gribētāja vēlēšanu iecirknī ieradusies ar pases kopiju (LETA).

No Siguldas ceļu uz Ventspili speciāli bija mērojis kāds kungs, kurš vēlējies atdot savu balsi par Ventspils mēru Aivaru Lembergu, ievelkot viņam pat trīs plusiņus. (BNS)

Bauskā kāds vēlētājs nobalsojis, bet tad attapies, ka nobalsojis nepareizi. Gājis vēlreiz rindā un mēģinājis balsot atkal. (LTV)

Gaigalavas vēlēšanu iecirknī šorīt iesprūdušas seifa atslēgas dēļ par desmit minūtēm aizkavējusies balsošana. (LETA)

Rīgas Latviešu biedrības namā kāda jauna sieviete neizpratnē jautāja, kāpēc nevar nobalsot par Rīgas mēru. Kad iecirkņa vadītāja paskaidroja, ka vairākiem sarakstiem ir premjera amata kandidāti, kas nav iekļauti vēlēšanu sarakstā, sieviete vienalga bija sašutusi: "Bet kur lai es nobalsoju par Ušakovu?!" (BNS)

Rīgas 47.vidusskolā kāds jaunietis kopā ar draugu kompāniju sarīkoja skandālu, nevarēdams sarakstā atrast Lembergu. Vīrietis, kas bija manāmā alkohola reibumā, pat kādā brīdī gatavojās zvanīt policijai, lai paustu sašutumu par šo faktu, un demonstratīvi nometa sarakstus uz galda, paziņojot, ka tādā gadījumā vispār nebalsos. Pēc tam viņš ilgāku laiku pavadīja, skatot cauri sarakstus un mēģinot atrast Lemberga vārdu. (BNS)

Rēzeknē ieradās balsot jaunlaulāto pāris, tomēr vēlēt varēja tikai līgavainis, jo līgava bija atstājusi mājās pasi. (BNS)

Rīgas 64.vidusskolā kāda dusmīga kundze noslaucīja no galda visus izlietotos biļetenus un sameta atkritumu runā, jo viņai likās, ka negodīgi ļaudis var aiziet un nobalsot vēlreiz. (BNS)

Bauskas novada Brunavas pagasta Ērgļos kāds iereibis vēlētājs izraisījis skandālu, uzbrūkot vēlēšanu komisijas darbiniekiem, jo nav varējis atrast Aivara Lemberga vārdu ZZS. (LETA)

Kāds pilsonis Ventspilī nav varējis piedalīties vēlēšanās, jo atklājies, ka viņam no pases ir izplēsta lapa. (LETA) 

Liepājā kāds iedzīvotājs vēlēšanu aploksnē atstājis lapiņu ar šādu vēstījumu: "Es ienīstu šo zemi, es mīlu šo valsti." (BNS) 

Kāds vēlētājs uz Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) nosūtījis ieskanētu 20 latu zīmi. (BNS) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas