Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Papildu Covid-19 pacientu gultu ierīkošanai un medicīnisko iekārtu iegādei novirza 11,7 miljonus eiro

Valdība otrdien lēma novirzīt papildu 11,7 miljonus eiro, lai slimnīcās būtu iespējams izveidot papildu gultasvietas Covid-19 pacientu ārstēšanai un nodrošināt nepieciešamās medicīniskās ierīces šo gultu aprīkošanai un plašākām diagnostikas iespējām.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Anna Strapcāne, lai papildus pārprofilētu 462 gultasvietas Covid-19 pacientu ārstēšanai, kā arī izveidotu 124 jaunas gultas vietas un aprīkotu tās ar nepieciešamajām medicīniskajām iekārtām un aprīkojumam, valdība piešķīra papildus 1,99 miljonus eiro.

Savukārt papildu medicīnisko iekārtu, medicīnisko ierīču iegādei un to nomaiņai, kā arī dezinfekcijas līdzekļu iegādei piešķirti 9,35 miljoni eiro. Tikmēr aptuveni 389 000 eiro piešķirti, lai izveidotu 50 gultas Covid-19 pacientu ārstēšanai Rīgas 1.slimnīcā. Tur plānots pārvest Covid-19 pacientus, kuri sākotnējo ārstēšanu būtu saņēmuši universitātes slimnīcās.

Tāpat 4,7 miljoni eiro tiks novirzīti universitāšu slimnīcu pamatkapitāla palielināšanai - Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai piešķirs finansējumu 1,7 miljonu eiro apmērā, savukārt 2,9 miljoni eiro piešķirti Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai. Vienlaikus papildu finansējums 6,8 miljonu eiro apmērā tiks novirzīts kopumā 14 pašvaldību slimnīcām.

Plānots, ka gultas vietu skaitu izdosies palielināt pakāpeniski. Vienlaikus daļa slimnīcu šo procesu jau ir sākušas, vēstīja ministrijā.

VM atzīmē, ka, neskatoties uz pieņemtajiem papildu ierobežojumiem un ieviestajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, saslimstība ar Covid-19 un stacionēto Covid-19 pacientu skaits turpina augt.

Otrdien slimnīcās ārstējas 1180 Covid-19 pacienti, no kuriem 68 ar smagu slimības gaitu. Vienlaikus vairākās slimnīcās šiem pacientiem paredzētu gultu noslodze pārsniedz pat 90%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas