Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par 350 000 eiro ar ugunsdrošības sistēmām nākamgad aprīkos visas Rīgas pašvaldības izglītības iestādes (papildināts 16:53)

Saistībā ar neseno ugunsgrēku Rīgas Juglas vidusskolā un sākumskolā, kā arī citās pilsētas izglītības iestādēs no nākamā gada Rīgas domes Īpašuma departamentam tiks piešķirti līdzekļi 350 000 eiro apmērā ugunsdrošības sistēmu izbūvei pašvaldības izglītības iestādēs.

Kā preses brīfingā pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), šos līdzekļus nākamgad izlietos ugunsdrošības sistēmu nodrošināšanai pašvaldības izglītības iestādēs, lai novērstu uguns nelaimes riskus turpmāk.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja Rīgas domes Īpašuma departamentā, nākamgad tiks apsekotas visas pašvaldības izglītības iestādes, izvērtējot ugunsdrošības sistēmas, lai tās attiecīgi vai nu atjaunotu, vai uzstādītu no jauna. Telpās, kurās jau iepriekš uzstādītās sistēmas tiks atzīstas par darba kārtībā esošām, tās netiks nomainītas.

Papildus SIA Rīgas serviss uzdots 2016.gada pirmajā pusē veikt pilnu revīziju pašvaldības izglītības iestāžu bēniņos un pagrabtelpās, lai pārliecinātos par ugunsnelaimes risku novēršanu. Veicot objektu apsekošanu, papildus tiks pievērsta pastiprināta uzmanība ēku jumtu tehniskajiem risinājumiem.

Kā ziņots, 30.septembrī bija izcēlies ugunsgrēks Rīgas Juglas vidusskolā un sākumskolā. Liesmas izplatījās 400 kvadrātmetru platībā. Pēc ugunsgrēka pārbaudē noskaidrots, ka pie vainas bijusi 2007./2008.gadā ēkas jumta konstrukcijās ieklāta ugunsnedroša plēve, ko ēkas projektā nebija paredzēts ieklāt.

Pagājušajā nedēļā, aizdegoties elektroizolācijai, neliels ugunsgrēks izcēlies arī Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskolā. Vēl pirms tam, 1.oktobrī, neliels ugunsgrēks izcēlies arī vienā no Rīgas bērnudārziem Saulstariņi, īssavienojuma dēļ aizdegoties veļasmašīnai.

(papildināta visa ziņa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas