Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par Olainfarm padomes priekšsēdētāju iecelts Juris Bundulis, valdes locekli - Jānis Leimanis

Par zāļu ražotājas AS Olainfarm padomes priekšsēdētāju ir iecelts Juris Bundulis un par padomes priekšsēdētāja vietnieku Sandis Petrovičs, savukārt par uzņēmuma valdes locekli iecelts Jānis Leimanis, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai Nasdaq Riga.

Olainfarm padome ir apstiprinājusi Leimani par valdes locekli. Olainfarm valdē darbu turpina valdes locekļi Elena Bušberga, Signe Baldere-Sildedze un Raimonds Terentjevs.

Kopš 2020.gada Leimanis ir padomes loceklis VASLatvijas Valsts radio un televīzijas centrs un SIA Rīgas namu pārvaldnieks. Kopš 2004.gada Leimanis ir SIA JL Index, SIA Private valdes loceklis, atbildīgs par uzņēmumu attīstību, operacionālo vadību. No 2019. līdz 2020.gada februārim bijis SIA CatchSmart valdes loceklis, atbildīgs par uzņēmuma darbību, operacionālo vadību, programmēšanas pakalpojumu valsts iestādēm un ministrijām uzsākšanas īstenošanu. 

Savukārt no 2016.gada līdz 2018.gadam Leimanis bijis SIA Clean R valdes priekšsēdētājs, atbildīgs par uzņēmuma stratēģisko attīstību un ikdienas vadību. No 2015.gada līdz šim brīdim Leimanis ir SIA Jēkabpils kokapstrāde valdes priekšsēdētājs, kas atbildīgs par uzņēmuma stratēģisko attīstību, darbības reorganizāciju un akcionāru interešu nodrošināšanu.

Leimanis Rīgas Tehniskajā universitātē ir ieguvis inženiera organizatora kvalifikāciju ražošanas organizācijas specialitātē un bakalaura grādu mehānikā. Viņam ir Zvērinātu sertificētu grāmatvežu asociācijas ACCA kvalifikācija. Tāpat viņš ieguvis Uzņēmumu reģistra mantisko ieguldījumu novērtēšanas eksperta kvalifikāciju aizdevumu kapitalizācijā, biznesa, finanšu aktīvu un saistību novērtēšanā. Leimanis pabeidzis Rīgas Ekonomikas augstskolas (SSE Rīga) Mini MBA programmu. Leimanis Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta biedrs.

Leimanim netieši pieder 10 521 Olainfarm akciju.

Papildinot iepriekš publicēto informāciju par Olainfarm padomes locekļiem, paziņojumā biržai norādīts, ka jaunievēlētajai uzņēmuma padomes loceklei Irinai Maliginai netieši pieder 1 097 051 Olainfarm akcija.

Jau ziņots, ka ceturtdien, 17.jūnijā, Olainfarm akcionāri ārkārtas sapulcē šodien ievēlējuši jaunu uzņēmuma padomi.

Ārkārtas akcionāru pilnsapulcē, kurā piedalījās vairāk nekā 70% uzņēmuma akcionāru, uz piecu gadu termiņu tika apstiprināti pieci pārstāvji - Juris Bundulis, Andrejs Leibovičs, Pēteris Rubenis, Sandis Petrovičs un Irina Maligina. Padomes locekļu kopējais mēneša atalgojums noteikts 21 000 eiro apmērā.

Pirms akcionāru sapulces Olmafarm rosināja uzņēmuma padomē ievēlēt arī Vadimu Telicu un Ingu Balandinu, taču viņi padomē nav ievēlēti.

Akcionāri no padomes locekļu amatiem atbrīvoja līdzšinējo padomes priekšsēdētāju Gundaru Bērziņu, padomes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Buku un padomes locekļus Andreju Saveļjevu, Haraldu Velmeru un Kārli Krastiņu.

Rubenis skaidroja, ka Velmera un Krastiņa darbības tiek saistītas ar mēģinājumiem reiderisma ceļā pārņemt uzņēmuma akcijas, kļūstot par uzņēmuma īpašniekiem negodīgā un akcionāriem nepieņemamā veidā. Šāda rīcība kļuva par galveno iemeslu akcionāru neuzticībai pret padomi un ārkārtas akcionāru pilnsapulces sasaukšanai.

Savukārt bijušie zāļu ražotājas  Olainfarm padomes locekļi Kārlis Krastiņš un Haralds Velmers lūdz Uzņēmumu reģistru atlikt Olainfarm akcionāru sapulces lēmumu reģistrāciju, liecina Krastiņa un Velmera iesniegums Uzņēmumu reģistram un Tieslietu ministrijai.

Iesniegumā teikts, ka 17.jūnijā un 18.jūnijā ir sasauktas Olainfarm akcionāru sapulces. Atbilstoši izsludinātajai darba kārtībai vismaz pirmajā akcionāru sapulcē ir paredzēts pieņemt lēmumus par uzņēmuma padomes pārvēlēšanu, proti, tādus lēmumus, kuru rezultāts ir jāieraksta komercreģistrā.

Ar šo iesniegumu Krastiņš un Velmers vēlas vērst Uzņēmumu reģistra uzmanību uz apstākļiem, kas liedz izdarīt padomes pārvēlēšanas ierakstīšanu komercreģistrā. Tāpēc Krastiņš un Velmers lūdz pirms lēmuma par ierakstu izdarīšanu pieņemšanu pārbaudīt šos apstākļus un izvērtēt vai ierakstu izdarīšana komercreģistrā ir tiesiski iespējama.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa 11.jūnijā apmierinājusi Olainfarm lielākā akcionāra Olmafarm pieteikumu par pagaidu aizsardzību pirms prasības celšanas, nosakot, ka Olmafarm ir tiesīgs izlietot no Olainfarm akcijām izrietošās tiesības, tai skaitā balsot Olainfarm kārtējās un ārkārtas akcionāru sapulcēs.

Olmafarm valdes loceklis Rubenis aģentūrai LETA pavēstīja, ka tādējādi Olmafarm būs tiesīgs bez jebkādiem šķēršļiem un traucējumiem izlietot savas akcionāra balsstiesības gaidāmajās 17.jūnija un 18.jūnija Olainfarm ārkārtas akcionāru sapulcēs.

Olmafarm pieteikumu par pagaidu aizsardzību tiesā iesniedza nolūkā novērst nopietnu savu kā akcionāra tiesību apdraudējumu un būtisku kaitējumu situācijā, kad pastāv bažas, ka Olainfarm lielākā akcionāra tiesības 17.jūnijā un 18.jūnijā Olainfarm ārkārtas akcionāru sapulcēs var pretlikumīgi mēģināt ierobežot Čehijā reģistrētā sabiedrība Black Duck Invest un ar to saistītās personas, atsaucoties uz, iespējams, viltotu līgumu par Olmafarm piederošo 42,56% Olainfarm akciju iegādi un uzdodoties par Olainfarm akcionāru.

Iepriekš Olainfarm akcionāru vairākums pieprasīja Krastiņam un Velmeram nekavējoties atkāpties no Olainfarm padomes locekļu amatiem saistībā ar uzticības zaudēšanu un jauniem apstākļiem saistībā ar iespējamo krāpšanas lietu ar Olainfarm akcijām.

Rubenis aģentūrai LETA apstiprināja, ka šādu prasību izteikušas visas trīs Valērija Maligina mantinieces - Irina Maligina, Saveļjeva un Anna Emīlija Maligina, kurām tieši un netieši pieder vairākums Olainfarm akciju.

Akcionāri maija sākumā nosūtījuši rakstveida pieprasījumu abiem padomes locekļiem atkāpties, taču saņēmuši atbildi, ka ne Krastiņš, ne Velmers neplānojot to darīt.

Rubenis norādīja, ka padomes locekļi ir akcionāru uzticības personas, kuras pārstāv akcionāru intereses akcionāru sapulču starplaikos un pārvalda uzņēmumu akcionāru interesēs, līdz ar to Krastiņa un Velmera rīcības dēļ ir radusies situācija, kad padomē turpina darboties divi padomes locekļi, kuriem nav akcionāru vairākuma uzticības un kuriem līdz ar to vajadzētu nekavējoties pamest vēlēto amatu.

Padomes locekļa amats ir vēlēts amats, un tieši tie akcionāri, kas Krastiņu un Velmeru iepriekš ievēlēja padomē, šobrīd, pēc saņemtās informācijas par viņu iesaisti iespējamā krāpšanā, uzticības zaudēšanas dēļ ir pieprasījuši viņu nekavējošu atkāpšanos, skaidroja Rubenis.

Rubenis 10.maijā aģentūrai LETA paziņoja, ka, pateicoties VP operatīvam darbam, ir ticis novērsts mēģinājums izkrāpt Olmafarm piederošās Olainfarm akcijas, taču plašāku informāciju viņš nesniedza.

Jau trīs gadus notiek cīņa par kontroli Olainfarm un Čehijas uzņēmums Black Duck Invest apgalvo, ka kļuvis par lielāko kompānijas akcionāru, taču policija izmeklē aizdomas, ka darījums patiesībā ir krāpšana, un lietā aizturējusi vismaz trīs personas. Aģentūras LETA rīcībā esoši dokumenti liecina, ka kopā ar šo čehu firmu pie akcijām plānojuši tikt arī Olainfarm padomes locekļi Velmers un Krastiņš.

Tāpat ziņots, ka Olainfarm koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 122,157 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt koncerna peļņa samazinājusies 2,3 reizes un bija 9,478 miljoni eiro.

Olainfarm nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Olainfarm lielākais akcionārs ir Olmafarm (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. Olainfarm akcijas kotē Nasdaq Riga oficiālajā sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas