Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Par Vienotības vadītāja amatu varētu cīnīties Smiltēns un Piebalgs

Pirmajās dienās oficiāli vēl nav izvirzīts neviens kandidāts Vienotības priekšsēdētāja amatam, tomēr paraksti tiekot vākti, lai pieteiktu šim amatam bijušo eirokomisāru Andri Piebalgu un Saeimas deputātu Edvardu Smiltēnu.

Savukārt pašreizējā partijas vadītāja Solvita Āboltiņa uz šo amatu, visticamāk, nekandidēs, liecina neoficiālā informācija. Pagaidām Āboltiņa gan atturas komentēt savu lēmumu, vai plāno kandidēt uz partijas priekšsēdētāja amatu. Viņa savu lēmumu plāno paziņot partijas biedriem svētdien, 10.aprīlī, kad Vienotības pārstāvji kopīgi apmeklēs teātra izrādi.

Pašlaik partijas nodaļas spriež par iespējamiem kandidātiem, ko virzīt šim amatam. Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (Vienotība) paudis, ka Piebalgu Vienotības priekšsēdētāja amatam virzīs gan partijas politiķi Eiropā, gan vietējie un reģionālie līderi, gan par iekšējiem opozicionāriem dēvētie politiķi. Kariņš šajās dienās vācis parakstus Piebalga atbalstam Briselē, tomēr drīzumā viņš būs Latvijā un turpinās parakstu vākšanu šeit.

Tikmēr vairāku nodaļu pārstāvji plāno šim amatam virzīt arī Smiltēnu. Cēsu novada nodaļas vadītājs Māris Baltiņš aģentūrai LETA apliecināja, ka aptaujātas vairākas nodaļas un tiks savākti nepieciešamie paraksti Smiltēna izvirzīšanai. Baltiņš uzsvēra, ka nepieciešamie paraksti "noteikti būs", bet sīkāk nevēlējās komentēt. Viņaprāt, jādod iespēja Vienotību vadīt jaunākās paaudzes cilvēkiem, lai būtu "svaigums" partijā.

Piebalgs iepriekš norādīja - ja viņš tiks izvirzīts kā Vienotības priekšsēdētāja amata kandidāts, tad neatteiksies no pretendēšanas uz šo posteni. Arī Smiltēnam esot grūti iedomāties, ka viņš varētu pateikt "nē", ja reģionālo nodaļu pārstāvji virzīs viņu partijas priekšsēdētāja amatam.

Tikmēr Saeimas deputāts Andrejs Judins (Vienotība), kurš iepriekšējā Vienotības kongresā pretendēja uz partijas vadītāja amatu, šoreiz uz šī politiskā spēka priekšsēdētāja amatu kandidēt neplāno. Arī Ints Dālderis (Vienotība), kurš savulaik kandidēja uz "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja amatu, nedomā par kandidēšanu uz partijas priekšsēdētāja amatu. Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka arī nav uzrunāts par iespējamo kandidēšanu.

Partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars aģentūrai LETA apliecināja, ka pagaidām nav oficiāli izvirzīto kandidātu partijas priekšsēdētāja amatam.

Kā ziņots, Vienotības valde vienojās sasaukt politiskā spēka ārkārtas kongresu jau 4.jūnijā, nevis oktobrī, kā tas bija plānots iepriekš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas