Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par dzimumnoziegumiem aizdomās turētā prāvesta Zeiļas lietas ietvaros kratīšanā izņemta arī draudzes nauda

Izmeklējot aizdomās par dzimumnoziegumiem aizturētā Rēzeknes Sāpju Dievmātes draudzes prāvesta Pāvela Zeiļas lietu, Valsts policija kratīšanā izņēmusi arī draudzes naudu un kases grāmatu, Latvijas Televīzijas raidījumam de facto pastāstīja Rēzeknes Sāpju Dievmātes draudzes vikārs Dainis Kašs.

Taujāts, vai Zeiļas advokāta algošanai tiek izlietota draudzes nauda, Kašs atbildēja noliedzoši: "Advokātu pieņēma mariāņi, jo viņš mariāņu klostera brālis, pie tam draudze nevar apmaksāt, jo nauda tika arestēta, visa aizvesta uz Rīgu."

Valsts policija šo informāciju nekomentē.

Latgales bīskaps Jānis Bulis no sarunas ar Latvijas Televīziju atteicās, bet Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs sarunā ar de facto pauda atbalstu agrākiem Latgales bīskapa apgalvojumiem, ka priesteri kāds tīši esot apmelojis: "Viņš [bīskaps Bulis] zina, ko viņš runā, viņš pazīst šo priesteri, viņš iepazinies ar apkārtējo cilvēku viedokli un ir pārliecināts par viņa nevainīgumu. Un no tā tad jau secinājums pats uzprasās, ka tas nozīmē, ka tā ir viltus apsūdzība un kas tur apakšā."

Sarunā ar Latvijas Televīziju Stankevičs pieļāva, ka Zeiļa varētu būt apmelots mantkārīgā nolūkā. "Ir liela varbūtība, ka tur ir kaut kāda, kā es teicu, materiāla ieinteresētība vai kaut kāda cita manipulācija apakšā, lai dabūtu materiālu labumu," teica Stankevičs. Taujāts, par ko un kāds materiālais labums tas varētu būt, Stankevičs piebilda: "Piemēram, kā mēdz teikt, "izsist" kompensāciju no apsūdzētā vai no baznīcas puses."

Raidījums de facto atgādina arī to, ka Zeiļas aizturēšana jau kļuvusi par priekšvēlēšanu kampaņas sastāvdaļu. Piemēram, pirmo reizi vairākas tēzes priestera atbalstam parādījušās ar partiju Saskaņa cieši saistītas biedrības Latgalīši atklātā vēstulē. Latgalīši valdes loceklis ir Saskaņas deputāta kandidātu saraksta līderis Jānis Krišāns. Tāpat vēstules tekstu parakstījis arī Saeimas frakcijas vadītājs un Latgalīši dibinātājs Jānis Urbanovičs.

Jānis Urbanovičs šonedēļ nav sastopams, bet, sazvanīts, min sazvērestības teoriju par kādu pret kristiešiem noskaņoto organizāciju tīklu, kas aptverot visu Eiropu: "To ir organizējusi nevalstiskā organizācija, kura prot vadīt visu šo valsti, valdību, Iekšlietu ministriju ar mērķi diskreditēt visus kristīgos, un katoļus tajā skaitā. Tā ir provokācija visas Eiropas globālā mērogā, lai kur brauktu pāvests, tur arī skandāli."

Jau ziņots, ka aizdomās par cilvēku tirdzniecību un seksuālu vardarbību pret kādu pilngadīgu vīrieti, izmantojot viņa bezpalīdzības stāvokli, aizturēti trīs 60 līdz 73 gadus veci vīrieši. Nāca klajā informācija, ka viens no tiem ir Rēzeknes Sāpju Dievmātes draudzes prāvests Pāvels Zeiļa.

Top komentāri

to takša
t
To mēs nezinām. Vai nu denunciantam, vai muļķītim par aparatūras izmantošanu. Abi ekscesi - vienlīdz LABI no morālā jeb no amorālā skatu punkta, jo kas vienam morāle, tas otram amoralitāte.
celibāts ir nenormālība
c
!
APAKŠĀ, Stankēvič ir katoļu
A
draudzes šmuces, kas ellei piederīgas. Redz, sasauca melno avju barau, sataisīja lielu ļembestu, un no šī ļembasta izsecināja, ka lieta safabricēta. Un tas nekas, ka ir lietišķi pierādījumi, un tas nekas, ka izņemtos materiālos redzams draudzes gans, kas kāri bauda lietas, par ko piketētāji (aiz lielas kautrības) skaļi klusē. Un visi gaida, kad notiks brīnums, un atvērsies debesis, lai lietišķos pierādījumus pie sevis savāktu, un barons von Teufels no visa šī ļembasta ir bezmaz nosarcis (a varbūt tas tikai smiņķis?).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas