Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par Latvijas Studentu apvienības jauno prezidentu ievēl Miku Dubicki

Latvijas Studentu apvienības (LSA) kongresā sestdien par jauno apvienības prezidentu ievēlēts LSA akadēmiskā virziena vadītājs Mikus Dubickis, portālu Diena.lv informēja LSA pārstāve Sintija Segleniece.

Kongresā tika ievēlēta LSA Revīzijas komisija, kas uzraudzīs apvienības darbību nākamajā gadā. Komisijas sastāvā darbosies Mārtiņš Šmits (Rīgas Stradiņa universitāte), Kaspars Salenieks (Rīgas Tehniskā universitāte), Aivars Šāblis (Latvijas Universitāte), Veronika Penskaya (Ekonomikas un kultūras augstskola) un Irita Jermucāne (Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija).

Kongresu atklāja Edvards Ratnieks, sniedzot garu uzrunu, kurā uzsvēra, ka LSA ir un arī turpmāk būs stipra organizācija: "Studējošo pašpārvalžu cilvēkiem darbošanās Studentijas labā ir ticības, ne aprēķina jautājums, tāpēc studentu lieta joprojām tiek turēta taisna un cieta. Esmu pateicīgs par studējošo pārstāvju izrādīto uzticību un atbalstu visa mana pilnvaru termiņa laikā."

Uzrunas klātesošajiem teica arī Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāve Baiba Rivža, kura pateicās par studentu aktīvo iesaisti sociālo un akadēmisko jautājumu risināšanā, dalību studiju programmu novērtēšanā un citu augstākās izglītības politikas jautājumu risināšanā.

"Studenti un LSA ir ietekmīgi spēlētāji augstākās izglītības politikā, kuru iniciatīvai seko visi, jo studenti ir tie, kuri veido valsts nāktoni," tā kongresa apmeklētājus uzrunāja Augstākās izglītības padomes priekšsēdētāja vietniece Tatjana Volkova, uzsverot, ka studenti tiek saistīti ar jaunrades potenciālu, kas Latvijai ir būtiski nepieciešams.

M.Dubickis kā lielākos izaicinājumus nākamajā darbības gadā minēja augstākās izglītības funkciju realizēšanu un LSA kā viedokļa līdera atpazīstamības veicināšana.  

Kongresā tika apstiprināts arī LSA budžets, nākamā darbības gada vadlīnijas un grozījumi organizācijas statūtos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas