Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Par LTRK prezidentu kļuvis Aigars Rostovskis

Ceturtdien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedri par organizācijas prezidentu uz nākamajiem trim gadiem ievēlēja uzņēmēju Aigaru Rostovski.

Rostovskis bija vienīgais kandidāts uz amatu. Viņš nomainīs patlaban LTRK prezidenta amatā esošo Gundaru Strautmani.

Uzrunājot LTRK biedrus, Rostovskis norādīja, ka LTRK turpinās darboties tādās jomās kā eksporta veicināšana un uzņēmējdarbības vides uzlabošana.

Rostovskis uzskata, ka LTRK ir jākļūst par karognesēju Latvijas nākotnes ekonomikai - tādai, kura ir produktīva, uz eksportu vērsta un ārvalstu tirgos konkurētspējīga. "LTRK turpmākajā darbībā jāievēro pēctecība, tomēr ar ievērojami lielāku jaudu un koncentrēšanos uz svarīgāko. Nākamās LTRK padomes laikā esmu apņēmies panākt biedru skaita divkārtīgu palielinājumu, kas tiešā veidā atkarīgs no LTRK veiksmīgas darbības," uzsver jaunais LTRK prezidents.

Kā svarīgākos LTRK mērķus nākamajos trīs gados Rostovskis min Latvijas uzņēmumu eksporta vecināšanu, sniedzot atbalstu tiem uzņēmumiem, kas jau

eksportē, tostarp jaunu tirgu apgūšanā. Tāpat tiks sniegts atbalsts tiem uzņēmumiem, kas vēl tikai plāno eksportēt.

Rostovskis apņēmies uzlabot biznesa vidi, lai attiecībās ar valsts un pašvaldības institūcijām LTRK viedokli respektētu, argumentācijas veidošanā fokuss būtu uz lielāku analīzi, ārvalstu ekspertu iesaisti un aprēķiniem. Nākamajos trijos gados arī paredzēts celt LTRK biedru konkurētspēju un kapacitāti, lielāku uzmanību pievēršot reģioniem.

Viņš starp LTRK mērķiem min arī speciāla likuma par LTRK izstrādi un pieņemšanu, kas skaidri noteiktu LTRK lomu attiecībās ar Latvijas valsti, starptautiskām organizācijām. Likumā tiktu noteiktas gan LTRK tiesības, gan valsts un citu pušu pienākumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas