Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par skolu tīkla sakārtošanu pašvaldības saņems finansējumu 7,3 miljonu eiro apmērā

Pašvaldības, kas līdz 29.februārim būs pieņēmušas lēmumu par vispārējās vidējās izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu, varēs saņemt Atveseļošanas fonda finansējumu 7 338 739 eiro apmērā, otrdien nolēma valdība.

Pērn novembrī valdība nolēma noteikt Atveseļošanas fonda finansējumu 24 552 000 eiro apmērā deviņām pašvaldībām, kas līdz 30.jūnijam pieņēma un saskaņošanai nozares ministrijā iesniedza pašvaldības domes lēmumu par visaptverošu vispārējās vidējās izglītības iestāžu reorganizāciju.

Priekšatlasē pieteicās mazāks izglītības iestāžu skaits, nekā tika sagaidīts, tāpēc Atveseļošanas fonda finansējuma atlikumu iecerēts izmantot investīcijas priekšatlases otrās kārtas īstenošanā, piešķirot papildus 1 200 739 eiro. Līdz ar ko investīciju saņemtu par vienu izglītības iestādi vairāk nekā sākumā iecerēts.

Lai nodrošinātu investīcijas vienmērīgu reģionālo pārklājumu, priekšatlases otrajā kārtā katra pašvaldība investīcijai varēs virzīt vienu reorganizētu vispārējās vidējās izglītības iestādi. Ja šajā kārtā piedalīsies mazāk kā piecas pašvaldības, investīcijai var izvirzīt vairāk nekā vienu vispārējās izglītības iestādi no katras pašvaldības, tostarp no pašvaldības, kas apstiprināta kā Atveseļošanas fonda projekta iesniedzējs investīcijas pirmajā projektu iesniedzēju priekšatlasē.

Pašvaldība lēmumu par vispārējās vidējās izglītības iestādes reorganizāciju varēs nepieņemt, ja tajā uz 2023.gada 1.septembri 10.-12.klašu grupā mācījās vismaz 60 izglītojamie, izglītojamo skaita attiecība pret vienu skolotāju ir 11 vai lielāka vai pašvaldība spēs apliecināt, ka izglītības iestādes atbilstība nosacījumiem tiks nodrošināta līdz 2025.gada 1.septembrim, tostarp veicot citu izglītības iestāžu reorganizāciju.

Līdzīgi kā pirmajā priekšatlases kārtā, investīcijas saņemšanai pašvaldībai prioritāri būs jāizvirza par pamatskolu reorganizētu vispārējās izglītības iestādi, kas līdz 2021.gada 1.jūlijam atradās reorganizētas pašvaldības administratīvajā centrā vai saskaņā ar Valsts izglītības informācijas sistēmas (VIIS) datiem uz 2023.gada 1.septembri tai ir lielākais izglītojamo skaits 1.-9. klašu grupā. Atbalstam virzītai izglītības iestādei pēdējos piecos gados ir jābūt stabili pozitīvai izglītojamo skaita dinamikai 1.-6. klašu grupā.

Ja otrajā priekšatlases kārtā piedalīsies vairāk nekā piecas pašvaldības, tad investīcijai katra pašvaldība varēs izvirzīt ne vairāk kā vienu vispārējās izglītības iestādi.

Atveseļošanas fonda finansējums vienai izglītības iestādei nevarēs pārsniegt 1,8 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas