Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pārceļ Lukašenko vizīti Latvijā

Valsts prezidents Egils Levits ir vienojies ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, ka aprīlī paredzētā Baltkrievijas pirmās personas vizīte Latvijā tiks pārcelta uz citu laiku "iespējami drīz", informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Otrdien Levitam bijusi telefona saruna ar Lukašenko, kuras laikā abi prezidenti, atzīmējot labās kaimiņattiecības, pārrunājuši aktuālos divpusējos un starptautiskās dienaskārtības jautājumus.

Sarunā prezidenti vienojās, ka jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 ierobežošanas pasākumu dēļ aprīlī paredzētā Baltkrievijas prezidenta vizīte Latvijā tiks pārcelta uz citu laiku, abām pusēm saskaņojot datumus.

Prezidenti apmainījās arī ar informāciju par valstu rīcību jaunā vīrusa ierobežošanā. Levits un Lukašenko pozitīvi novērtējuši Latvijas un Baltkrievijas sadarbību repatriācijas jautājumos saistībā ar Covid-19 krīzi, nodrošinot to, ka no Latvijas var izbraukt Baltkrievijas pilsoņi, savukārt caur Minsku uz Latviju var nokļūt Latvijas valstspiederīgie.

Tāpat abi prezidenti pārrunājuši nepieciešamību stiprināt Latvijas un Baltkrievijas ekonomisko sadarbību, tai skaitā transporta jomā, kam īpaša uzmanība tiks pievērsta gaidāmās Lukašenko vizītes laikā Latvijā.

Levits un Lukašenko apspriedās arī par gaidāmo Pasaules čempionātu hokejā 2021.gadā, kam būtu jānotiek Latvijā un Baltkrievijā.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada beigās Lukašenko paziņoja, ka iecerējis ierasties vizītē Latvijā 2020.gada pirmajā pusē. Toreiz viņš žurnālistiem sacīja, ka patlaban vizīte tiek aktīvi gatavota, un viņš ļoti gaida iespēju apmeklēt Latviju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas