Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pārdaugavas Z-torņos viesnīcas un biroju vietā būs dzīvokļi

Par spīti tam, ka augstceltnes Z-Towers projektēšana Pārdaugavā tika sākta jau pirms astoņiem gadiem un sākotnēji kompleksu bija plānots pabeigt 2010. gada pirmajos mēnešos, ekonomiskās krīzes un projekta tehnisko aspektu apšaubīšanas dēļ vērienīgās būves celtniecība nobeigumam tuvojas tikai šobrīd, abiem ēkas torņiem strauji paceļoties Rīgas ainavā.

Projekta īstenotāji atzīst, ka interesi par dzīvokļu iegādi šajā būvē izrāda pamatā ārvalstnieki. No sarunas noprotams, ka maksātspējīgi cilvēki, kuru bizness atrodas ārpus Latvijas, būs arī galvenie potenciālie torņu apdzīvotāji. Diena viesojas būvlaukumā un noskaidro, kā Rīgas šībrīža vērienīgāko jaunbūvi vērtē pilsētplānotāji un nekustamo īpašumu nozares pārstāvji.

Ierodoties būvlaukumā, torņus projekta attīstītāja pārstāvji izrāda ar manāmu lepnumu. Ekskluzīvu risinājumu būšot daudz, dzirdam, kad iekāpjam celtniecības liftā. Diena paviesojās centram tuvākā, attīstītāju vārdiem sakot, resnā, torņa priekšpēdējā stāvā, no kura paveras plašs skats gan uz Vecrīgu, gan Pārdaugavu, gan ostas apkārtni.

Reaģējot uz izmaiņām nekustamo īpašumu tirgū, līdzšinējā Z-Towers koncepcija, kas paredzēja vienā tornī izvietot augstas klases viesnīcu, bet otrā – birojus, tagad nomainīta ar citu, atzīst a/s Towers Construction Management Pārdošanas daļas vadītājs Uģis Stīpnieks.

Pēc pašreizējiem plāniem abos ēkas torņos esot paredzēts izvietot dažāda lieluma dzīvokļus. «Šobrīd ļoti liela aktualitāte ir dzīvokļi, turklāt Rīgas centrā ir niecīgas iespējas iegādāties dzīvokli ar segtu autostāvvietu,» norāda U. Stīpnieks.

Viņš uzsver, ka apakšzemes autostāvvietas būs izvietotas četros pagrabstāvos, turklāt to kopskaits esot lielāks par dzīvokļu skaitu – lielāko apartamentu īpašniekiem būšot iespēja iegādāties pat trīs autostāvvietas.

Otrs projekta attīstības dzinulis esot nodrošināt, lai potenciālajiem ēkas iemītniekiem viss būtu pieejams viņu dzīvesvietā. «Īpašnieks redzēja, ka Rīgā faktiski nav neviena dzīvojamā kompleksa, kur būtu iespējams saņemt pilnīgi visus pakalpojumus, neizejot no mājas,» skaidro U. Stīpnieks.

Vēlmi savā potenciālajā dzīvesvietā saņemt visus sadzīves pakalpojumus un izvietot savu uzņēmumu pārstāvniecības pauduši arī visi potenciālie dzīvokļu pircēji.

Visu rakstu lasiet šodien laikrakstā Diena vai eavize.diena.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas