Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par bankas Citadele pārdošanu pieņem gala ziņojumu

Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valstij piederošo bankas Citadele akciju pārdošanas procesa virzību šodien nobalsoja par galaziņojumu, kas līdz šim nebija publiski pieejams.

Par ziņojumu nobalsoja deviņi deputāti, pret bija deputāts Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Savukārt Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars (LRP) paziņoja, ka iesniegs savas atsevišķās domas par ziņojumu, kā arī plenārsēdē, kad tiks nolasīts ziņojums, uzstāsies ar runu un saviem komentāriem.

Kā ziņots, valstij piederošos 75% plus vienu bankas Citadele akciju iegādājās starptautiska investoru grupa, ko pārstāv investīciju kompānija Ripplewood Advisors LLC. Otrs bankas akcionārs ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kuras īpašumā ir 25% mīnus viena akcija.

Citadeles pārdošanas darījums tiek kritizēts pārlieku zemās darījuma cenas dēļ. Ripplewood un starptautisko investoru grupa valstij samaksāja 74,7 miljonus eiro.

Privatizācijas aģentūras (PA) valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs iepriekš intervijā aģentūrai LETA sacīja, ka bankas Citadele valstij piederošo akciju pārdošanas procesā darījuma cena bija tikai viens no mērķiem. Citi mērķi bija diversificēt investoru bāzi banku nozarē, piesaistīt stabilu un uz izaugsmi orientētu investoru, attīstīt fondu tirgu.

Loginovs atzina, ka var strīdēties, vai darījumā iegūtā summa ir laba vai slikta, taču bankai ir piesaistīts investors, par ko nav jākaunas. No citu investoru cenu piedāvājumiem indikatīvajā piedāvājumā neviens nebija tāds, kas būtu "reizes lielāks" par apstiprinātā investora piedāvāto.

PA vadītājs iepriekš skaidroja, ka kopumā bankas pārdošanas process tika organizēts saskaņā ar ierastām procedūrām. Tika piesaistīti profesionāli konsultanti - Societe Generale.

Eiropas Komisija bija noteikusi, ka banka jāpārdod līdz 2014.gada beigām, un tā nebija gatava runāt par bankas pārdošanas termiņa pagarināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas